DESK MO13-1 wint met overtuiging van Trinitas

0
507

Zaterdagochtend 11:30 u stond de wedstrijd DESK – Trinitas op het affiche voor trainers Susanne Landzaat en Jelle Hakkert.

Het eerste treffen tussen beide ploegen werd in de laatste minuut beslist door DESK. Het werd in Oisterwijk 2-3 voor de Geel-Blauwen uit Kaatsheuvel, die aan Trinitas een sterke opponent kende. Titelkandidaat WSC trapte al om 09:15u af in Waalwijk tegen FC Tilburg en wist de volle winst te pakken. Het werd maar liefst 17-0 voor WSC.

DESK dus in de achtervolging op de titelkanidaat uit de Eerste Klasse. De kraker tussen DESK en WSC staat volgende speelronde op het programma, maar eerst moest er gewonnen worden tegen Trinitas om nog op kampioenkoers te blijven.

Onder leiding van top scheidsrechter Wim Sins/Derks werd er aangevangen op het hoofdveld aan de Eikendijk. Direct vanaf de aftrap is het DESK dat Trinidad gelijk onder druk zet en vast zet op eigen helft. Het komt binnen tien minuten al op voorsprong als de bal in de zestien meter blijft hangen en Merel van Gerwen de bal door het midden tegen de touwen jaagt. DESK al vroeg op 1-0.

In de volgende fase van de wedstrijd speelt DESK vooruit, maar is het nog niet echt scherp. De vele kansen voor Pleun Pepping, Nova Kuijsten en Flo Hakkert gaan naast het doel van de goalie uit Oisterwijk. In de aanval zijn Bente van Loon en Nova Kuijsten veelvuldig aan de bal, maar een uitbreiding op de voorsprong is er nog niet na de eerste helft. Ook Lisa Sins maakt weer speelminuten in de eerste helft. Lisa die twee weken niet gevoetbald heeft vanwege een vervelende heupblessure speelt een prima pot aan de rechterkant van het veld.

Met een 1-0 ruststand zoeken beide ploegen de kleedkamer op.

Direct na rust is DESK trefzeker en zet Pleun Pepping de 2-0 op het scorebord. De rem gaat er af en DESK drukt door. Moeder Annemiek is druk bezig om de supporters van DESK van koffie te voorzien en stuurt manlief terug naar de kantine om een deel van bestelling op te halen. In de tussentijd is het Lynn Klijs die trefzeker is voor DESK en de 3-0 in de boeken jaagt.

De meiden vieren het doelpunt en daar is Gertjan met de koffie en mist hij een heerlijk doelpunt van dochter Lynn. Het wordt 4-0 als Pleun Pepping de bal ingespeeld krijgt en de bal in de korte hoek schiet. Scheidsrechter Wim Derks wuift appèl voor buitenspel na de zoveelste keer weg en laat doorspelen.

Gelukkig heeft Dick van Egmond scheidsrechter Wim Derks op deze wedstrijd gezet. Derks, met zijn scherpe blik, fluit een uitstekende wedstrijd tussen DESK en Trinitas.

DESK schakelt door en via een corner van Lynn Klijs wordt de bal voor het doel gedraaid. Iedereen in de zestien mist en Suus v/d Pennen die mee opgekomen is weet de tweede bal op te pikken en deze in de korte hoek te schuiven. 5-0

Even later is het Trinitas dat DESK een tegentreffer bezorgt. Een hoge bal zeilt over Kenza heen en ploft achter haar in het DESK doel. De defensie van DESK staat even te slapen en gelijk profiteert de tegenstander daar van. De defensie weer even op scherp gezet, met Floortje de Jong, Maartje de Jong, Lauren Verbaas en Flo Cleijn. Lauren zet goed druk en weet de bal van de tegenstander te veroveren. Ze speelt de bal in op Nova Kuijsten die vanaf rechts de zestien meter binnen trekt. Nova haalt uit en laat de doelpaal in de korte hoek trillen. De bal komt terug in het veld en wordt weer richting het Trinitas-doel gejaagd door Laury.

Met haar hand voor haar mond schrikt Laury van het resultaat en ziet haar schot in de verre hoek in het doel verdwijnen. De meiden, door het dolle heen, vieren Laury’s eerste treffer voor DESK. Met een 6-1 voorsprong dendert DESK door. Een corner van Lynn Klijs wordt van richting verandert door een verdediger van Trinitas bij de eerste paal en verdwijnt over de doellijn in het Oisterwijkse-doel.

De stand is inmiddels opgelopen naar 7-1 als Lynn het overzicht behoudt en de bal breed legt op de ingekomen Merel van Gerwen. Merel stoomt door het centrum van Oisterwijk en krult de bal heerlijk in de rechterhoek van het doel.

Met een 8-1 eindstand fluit scheidsrechter Wim Derks een verdiende overwinning voor DESK af op Trinitas. Volgende week staat de kraker op het programma voor DESK, als het tegen de huidige koploper WSC aantreedt. De ploeg is gebrand op revanche en zet alles op alles om die wedstrijd te overtuigen en met een goed resultaat over de streep te trekken.

Succes meiden met de voorbereiding op El Classico: DESK – WSC, zaterdag 23 november 11:30u op Sportpark Eikendijk.