Club van de Week: RWB Waalwijk

De club uit Besoijen is officieel opgericht op 2 februari 1908. Het is ontstaan door het voetballend enthousiasme van oud leden van de club Vlugheid Wint (VW). Deze vereniging was in 1906 ontstaan, maar moest door een tekort aan leden zijn poorten sluiten. In het begin werd er nog gespeeld onder de naam BVC, maar dit is later veranderd op verzoek van de Brabantse Voetbalbond naar de naam zoals wij die vandaag de dag kennen, RWB Waalwijk.

RWB Waalwijk staat voor de clubkleuren waar al sinds het prille begin in gespeeld wordt, Rood-Wit-Blauw. In het verleden vooral een stabiele Derde Klasse team geweest en de afgelopen tien jaar is het een afwisseling geweest van Derde en Vierde Klasse niveau.

RWB is een vereniging waar voetbal en plezier al meer dan 100 jaar samengaan en wat ook in de toekomst een belangrijk punt is. Zowel recreatief als prestatievoetbal zijn bij RWB twee belangrijke pijlers. Voetbal mogelijk maken voor iedereen en in de selectieteams het optimale resultaat behalen.

Waar het eerste elftal van RWB Waalwijk nu al trots op kan zijn is de periodetitel die vorig weekend behaald is. Dit seizoen komen ze uit in de Derde Klasse Zondag, maar door de periodetitel is er een kans dat volgend jaar sinds tijden die felbegeerde Tweede Klasse behaald kan worden. De wedstrijden van de club kunnen ieder weekend weer aanschouwd worden op Sportpark De Gaard.

Deze week spreken we met Vicevoorzitter Foort Cove, clubicoon Nicky Ligtvoet en ervaren laatste man Serhan Eyupoglu.

Voor meer informatie over de club klik hier.

Foto: RWB Waalwijk

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.