Nieuwerkerk aankleden is een monsterklus

0
208

Jolanda van het Kaar fotografeert bij VV Nieuwerkerk zo’n beetje alles wat los en vast zit inclusief het eerste elftal, maar sinds zij verbonden is aan de verenigingsshop is het echt hard werken. Zeker nu de 2300 leden tellende vereniging is overgegaan naar een andere kledingleverancier. “De grootste hoos is gelukkig geweest.’

In de kledingwinkel van Nieuwerkerk staan nog flink wat onuitgepakte dozen. “Is dit van de JO15”, vraagt Jenny Kiontke aan Van het Kaar als zij één van de dozen opent. “Zou goed kunnen”, is het antwoord van haar collega-vrijwilliger.

In de winkel hangt alles netjes bij elkaar. Shirts, trainingstruien, trainingsjassen, tassen, felle keepersshirts, alles is gerangschikt. Overal hangt een kaartje bij wat het is. “We hebben zo veel”, zegt Van het Kaar, “dat dat wel handig is.”

“Die doet het verrassend goed”, wijst ze naar een trainingstrui dat aan een hangertje hangt te pronken. “We twijfelden nog of we die moesten nemen bij de leverancier. Hij is best prijzig. Nou, ze vliegen de deur uit.”

Uiteraard hangt ook het thuisshirt erbij. “Het is mooi rood van kleur”, zegt Van het Kaar. “Ja, mooier dan het vorige shirt. Dat had een oranje gloed als de zon fel scheen. Dit is echt rood. Nieuwerkerk-rood.”

In het kraagje staat het logo en de oprichtingsdatum van de club. “We hebben er nog even aan gedacht om iets iconisch uit Nieuwerkerk mee te nemen. We wonen hier op het laagste punt van Nederland. Wat zet je er dan op? Een tekst met ‘lager kan je niet zakken’, nee, daar hebben we van afgezien.”

Hoewel de winkel een flinke oppervlakte heeft, hangt en ligt hij vol met kleding. “Dit is nog niet alles hoor”, haast Kiontke zich te zeggen.  “We hebben een groot assortiment. Er moet wel wat te kiezen zijn.”

Kiontke, Van het Kaar en de andere medewerkers van de clubshop hebben van het bestuur respijt gekregen. De switch naar een andere kledingleverancier mag twee jaar duren. “In één keer alles, dat is niet te doen”, weet Van het Kaar. “We hebben meer dan tweeduizend leden en honderd teams. Het gaat geleidelijk. Bovendien wil de club mensen niet op extra kosten jagen. Als je net een setje hebt gekocht van de andere leverancier zou je nu meteen weer verplicht worden om een nieuw setje te kopen.”

Het eerste elftal loopt inmiddels in het nieuwe tenue. Daarnaast zijn Van het Kaar en consorten vooral druk met teamkleding. “Er zijn veel teams met nieuwe sponsors en die willen uiteraard allemaal de nieuwe kleding. Maar dat betekent wel dat een heel team moet passen. Dat is best een gedoe. En we hebben nogal wat teams met een nieuwe sponsor.” Van het Kaar stelt echter dat de grootste drukte voorbij is. “Het is nog wachten op sommige bestellingen. Vanwege de overstap naar de nieuwe kledingleverancier is onze winkel nu geopend op woensdagavond en op zaterdagmorgen. Daar is het een tijdje heel druk geweest, maar die drukte is nu ook aan het afnemen.”

Klik op VV Nieuwerkerk voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Nieuwerkerk voor meer informatie over de club.