Bij Schijf voelen ze zich geen underdog

0
184

Met een vijfde plaats en bijna ook nog nacompetitie, draaide Schijf andermaal een goed seizoen. Tot verrassing van velen, maar niet voor de ploeg zelf, volgens Gilles Goorden. De aanvaller van de derdeklasser zag het, net als veel van zijn teamgenoten, eigenlijk wel aankomen. “We worden altijd een beetje onderschat.”

En dus keken ze er bij Schijf, allesbehalve raar van op. “Anderen misschien wel, maar wij hadden eigenlijk wel verwacht, dat we het zo goed zouden doen. Het jaar daarvoor deden we dat namelijk ook.” Hoe dat komt? “We zijn echt een team, blijven er vol voor gaan. Soms misschien door de lange bal te hanteren en duels te winnen, maar daar hebben we het genoeg ploegen moeilijk mee gemaakt.”

Balgevoel

Toch is dat een speelwijze, die niet helemaal bij de twintigjarige Goorden past. Als spits. “Weinig goals voor, ook weinig goals tegen. Meestal stonden we vrij verdedigend. Dat is voor mij als spits natuurlijk niet ideaal, als de bal maar weinig voorin komt.” En dus willen ze het bij Schijf dit seizoen toch net een beetje anders aan gaan pakken. “Met vier verdedigers achterin, konden we aanvallend iets meer klaarspelen, merkten we. Dat gaan we nu verder proberen!” Toch is de ietwat behoudendere speelstijl, niet de enige reden van het beperkte ‘balbezit’ van Goorden. “Ik heb de eerste helft van het seizoen gemist, toen zat ik voor mijn studie in Canada. Dat was super en echt genieten, maar natuurlijk niet handig als je net een nieuwe trainer (Aytaç Akkaya) hebt.” En dat niet alleen, lacht de student Sportkunde. “Mijn balgevoel was volledig weg!” Dat de teller voor de spits uiteindelijk stopte bij drie doelpunten, was dan ook niet zo gek. Al is hij daar naar eigen zeggen, niet al te veel mee bezig. “Gewoon lekker spelen én veel minuten maken.” Die kans is dit seizoen, door het vertrek van concurrent Dennis van Nijnatten, in ieder geval een stuk groter geworden. “Een aantal smaakmakers zijn weg, dat weten we ook wel. Toch moeten we in onszelf blijven geloven, dat is juist onze kracht. Intensiteit leveren en voetballend verbeteren.” Welke doelstelling hoort daarbij? “In ieder geval handhaven en dan kijken naar meer.”

Uitgedund

Met de club waar Goorden speelt, sinds hij kan zwemmen. “Ik moest van mijn ouders eerst mijn zwemdiploma A en B halen, daarna mocht ik pas op voetbal. Dus toen ik die had, ben ik meteen gegaan! Een jaar of zeven, was ik.” Meer dan lang genoeg natuurlijk, om zich inmiddels helemaal thuis te voelen. “We komen allemaal uit het dorp zelf, dat vind ik fijn. Daardoor kan je het ook goed met iedereen vinden én blijft het team lang bij elkaar.” Toch is het nu even wennen, vertelt hij. “Er is een andere dynamiek in het team. Dat is logisch als er bepaalde jongens weggaan. Misschien dat we daardoor in het begin wat punten laten liggen.” Aan hem de taak, om dat te voorkomen. “Ik moet het hebben van hard werken en op de juiste plek staan. Dat past wel bij Schijf, normaal gesproken. In het veld ben ik veel bezig met waar de ruimte is. Een redelijk schot, maar niet heel technisch.” Genoeg ruimte voor verbetering nog dus. “Hier krijg je ook de tijd én de kans, om verder te ontwikkelen. Geen al te hoge druk, fouten maken mag en de sfeer is fijn.” Al maakt Goorden zich stiekem, misschien wel een beetje zorgen. “Er is weinig doorstroming vanuit de eigen jeugd, er gaan nu eigenlijk vooral spelers af. Daardoor is de groep flink uitgedund. Dat zal misschien nog wel een puntje worden.” Aan zijn liefde voor de club, zal het in ieder geval niet liggen. “Ik ga nooit weg bij Schijf!” Ook niet als er een andere aanbieding komt? “Als die ooit komt, zal het eerder van een lager elftal zijn. Ik ken mijn kwaliteiten.”

Klik op RKVV Schijf voor de laatste artikelen over de club.
Klik op RKVV Schijf voor meer informatie over de club.