Nieuwenhoorn te sterk voor Zuidland

0
115

Nieuwenhoorn is de competitie goed begonnen. In de streekderby met Zuidland waren de mannen van Ron van den Berg vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Hoewel men in de eerste helft voornamelijk de lange bal hanteerde doordat er weinig afspeelmogelijkheden op het middenveld waren, wist Nieuwenhoorn toch de meeste kansen te creëren. Even voor rust scoort Daniel Dijksman de 1-0 en vlak voor het eindsignaal loopt Melvin Winterberg de 2-0 binnen. Een terechte uitslag.

Een wat nerveus startende verdediging van Zuidland weet zich door een lastige eerste fase heen te knokken. Met name keeper Cas Abbas zorgde voor wat spannende momentjes, maar daar liet hij zich niet gek door maken en herstelde zich knap in de wedstrijd. Zuidland weet halverwege de eerste helft tot tweemaal toe gevaarlijk te worden, maar de bal gaat via de paal naast. Het middenveld van Nieuwenhoorn is fysiek zo sterk dat Zuidland moeite heeft om de voorste linies te bereiken. Steeds wordt de snelle Ayrton Verlaan gezocht, maar zijn verdediger Danique Wolters zit er bovenop.

Vlak voor rust scoort Daniel Dijksman uit een corner de 1-0. Met een hakje achter het standbeen langs in de lucht tikt hij de bal in de uiterste hoek. Vraag hem om dit van de week in de training nog eens te doen, het zal 10 keer mislukken en we zullen er na 20 pogingen rollend van de lach gewoon mee stoppen, maar vandaag ging hij er wel mooi in. Daniel bekroonde met dit doelpunt zijn goede spel in de voorbereiding en ook vandaag was hij weer zeer sterk.

De tweede helft was wat minder aantrekkelijk en er was zelfs nog een fase waarin je bijna geneigd was te denken dat de gelijkmaker in de lucht hing. Maar die kwam niet. Wel scoorde Melvin Winterberg vlak voor het eindsignaal de 2-0 uit een mooie actie van Sevket Kasaroglu. Een klinkende overwinning. Toch was er ook wel wat kritiek vanaf de tribune. Te vaak werd de bal gebracht en strandde menig actie als een racewagen in de grindbak. Dat kan misschien slimmer.