Nieuwenhoorn superieur tegen Sparta AV

0
108

Ruim 75 minuten lang was Nieuwenhoorn superieur aan Sparta AV. Met degelijk en vlot combinatievoetbal zonder fratsen. Ook zette het druk op de bal bij balbezit van Sparta, waarbij de aanvallers mee terug verdedigden. Ook wist de verdediging steeds de vrije man te vinden.

Na een aftastend begin waarin beide teams laten zien waartoe zij qua positiespel in staat zijn, komen de eerste kansen. De eerste kwam in de 15de minuut, het was een kopbal van Melvin Winterberg die net voorlangs ging. Daarna een mooie aanval van Sparta over links, maar de spits schoot over. Ook was er een kopbal van Daniel Dijksman, die net over ging. Als laatste was het Sevket Kasaroglu die in kansrijke positie over schoot.

Maar dan is het toch echt raak. Het is Sevket die de bal de zestien in passt en Melvin die de bal slim klaar legt voor Brandon Nooitmeer. Die laat dit kansje niet onbenut en brengt Nieuwenhoorn daarmee op 1-0.

Sparta probeert het na het doelpunt met de lange bal en is dreigend, maar niet meer dan dat. Het ontbreekt aan precisie.

Na rust krijgen zowel Sparta als Nieuwenhoorn kansjes, maar de vrije trappen leveren niks op. Dan verovert Nieuwenhoorn door sterk druk zetten van Brandon Nooitmeer de bal op het middenveld en kan Dimitri Gomes de 2-0 maken. Hij schiet de bal hard en onhoudbaar in de kruising. Sparta moet dan toch echt vol op de aanval en er ontstaan wat hachelijke situaties voor het doel van Nieuwenhoorn. Tot twee keer toe haalt rechtsback Mike van de Ruit de bal van de lijn.

Het is diezelfde Mike van de Ruit die een aanval opzet en met een steekpass Sevket Kasaroglu weg stuurt. Deze zet voor en Melvin Winterberg kan de 3-0 aan laten tekenen. Dan ook een steekpass van Sparta waardoor de spits vrij in de zestien voor keeper Chris van Wijngen kan opdoemen. De bal gaat onder de keeper door en zo is het 3-1 en gaat Sparta vol opportunisme op zoek naar de aansluitingstreffer. Toch is het slotakkoord voor Nieuwenhoorn. Danique Wolters draait handig weg bij zijn tegenstander en kan over rechts opkomen. De voorzet is afgemeten en Melvin Winterberg kopt de 4-1 binnen.