De Koning helpt De Koning aan drie punten

0
164

Voor de derde keer op rij wist Hellevoetsluis een wedstrijd te winnen. Verdediger Jeffrey de Koning zorgde in de wedstrijd tegen Strijen na 29 minuten voor de winnende treffer voor de formatie van trainer Edwin de Koning, dat door de overwinning in de buurt van de koplopers komt.

De statistieken waren vooraf al in het voordeel van de Hellevoeters, want in de laatste seizoenen kwamen de rood-witten in de onderlinge confrontaties met Strijen telkens als winnaar tevoorschijn. Na de overwinningen op Vitesse Delft (1-4) en CWO (2-1) begon Hellevoetsluis vol vertrouwen aan de wedstrijd. Het speelde aanvallend en creëerde in het eerste kwartier, vooral uit dode spelsituaties, een aantal kansen. Verdedigend ontsnapte het zelf één keer toen Strijen een open kans voorlangs schoot. In het tweede kwartier zakte het spelpeil iets, maar net voor het half uur wist Hellevoetsluis op voorsprong te komen. Een vrije trap werd vanaf de rechterkant ingebracht, door Victor Hartog doorgekopt en door de attente Jeffrey de Koning ingeschoten. Hellevoetsluis bleef de bovenliggende partij en achterin legde Vincent Mast de gevaarlijkste aanvaller van Strijen aan banden.

In het eerste kwartier van de tweede helft had Hellevoetsluis de wedstrijd moeten beslissen. Met mooie aanvallen over veel schijven werd de verdediging van Strijen telkens uit elkaar gespeeld, wat mooie kansen opleverde voor o.a. Tom Sleeuwenhoek en Gaultier Obiango. Nog altijd spelend zonder de geblesseerde aanvoerder Frenk van Gelderen bleven de Hellevoeters de controle over de wedstrijd houden en had het een strafschop moeten krijgen, toen Davy Mierop bij één van de aanvallen onderuit werd getrokken. Vanaf minuut 70 zette Strijen aan voor een offensief, maar Hellevoetsluis kreeg daardoor meer ruimte en de beste kansen waren dan ook voor de ING-boys, o.a. voor de voor ‘ Obi’ ingevallen Serkan Yavuzyigitoglu. Doordat het verschil slechts één doelpunt bleef, bleef het spannend tot de laatste minuut.

Toch maakten de Hellevoeters zich nooit echt zorgen, want achterin stond het goed en doelman Ribaric heerste in zijn strafschopgebied. Slechts een ziedend schot van twintig meter spatte boven de doelman op de lat uiteen. Een tegenvaller was nog wel de knieblessure van Jeffrey de Koning, maar een mooi moment voor Casper Goldenbeld, die daarmee zijn debuut maakte in de hoofdmacht van de Hellevoeters. Zo won Hellevoetsluis voor de derde keer op rij en steeg het naar de vijfde plaats op de ranglijst. Doordat koploper Neptunus-Schiebroek voor het eerst dit seizoen verloor, is het verschil nog 6 punten en de achterstand op de ploegen op plaats 3 en 4 is nog slechts 1 punt.