Nieuwenhoorn en Kethel Spaland delen punten

0
109

Ondanks dat Nieuwenhoorn een degelijke start kende met een duidelijk overwicht en een handvol kansen, is het Kethel Spaland dat na tien minuten de openingstreffer mag laten aantekenen. De resterende tachtig minuten verdedigen zij deze voorsprong met compact spel en een tomeloze inzet. Tien minuten voor tijd werd Jeffrey Burger ingebracht en scoorde in de laatste seconde van de wedstrijd echter nog de gelijkmaker.

De 1-1 is desalniettemin een teleurstellende uitslag. In een wedstrijd waarin Nieuwenhoorn na die vroege treffer terug viel in het ongeduldig zoeken naar de snelle gelijkmaker ontbrak het wederom aan rust in met name de afwerking waardoor de verdiende goal onnodig lang op zich liet wachten.

In die eerste minuten werd door Nieuwenhoorn zorgvuldig en met geduld opgebouwd. Tegen de verhouding in weet Kethel Spaland toch het eerste doelpunt te maken. Nieuwenhoorn is dan even van slag en weet zich na een kwartier pas weer te herpakken met kansen voor Melvin Winterberg, Nichy Fortes (buitenspelgoal) en Dimitri Gomes. Vlak voor rust wordt een mooie voorzet van Roeland de Bruijne door Melvin net naast geschoten. Nieuwenhoorn had meer verdiend in die eerste helft maar is niet koelbloedig genoeg in de afwerking.

In de tweede helft schroefde Nieuwenhoorn het tempo flink op en lange tijd hing de 1-1 in de lucht. De eerste grote kans is voor Jeremy Hubregtse, maar zijn schot gaat naast. Ook Kethel Spaland krijgt kansjes, maar stuit op keeper Chris van Wijngen. Een vrije trap van Brandon Nooitmeer gaat over het doel. Uiteindelijk weet Jeffrey Burger in de “dying seconds of the match” de gelijkmaker te maken.

Zoals gezegd speelde Kethel Spaland heel gedisciplineerd en compact. Dat in combinatie met de bereidheid om voor iedere bal te gaan en om kilometers te maken zonder bal maakte het voor Nieuwenhoorn heel lastig om op te bouwen. Op basis van die inzet en de voorsprong tot vlak voor het eindsignaal moet het gelijkspel vandaag als een nederlaag gevoeld hebben voor de mannen van Peter van Buren. In die laatste seconde werd hen toch een klein stuntje ontnomen. Al had dat te veel van het goede geweest.