Nieuwenhoorn doet goede zaken tegen Zuidland

0
104

Voor een echte derby was Zuidland-Nieuwenhoorn toch net te tam. Zeker in die eerste helft kon geen van beide teams zich onderscheiden. Het publiek werd op deze stormachtige zaterdagmiddag op slag van rust echter getrakteerd op een ouderwets zondagsschot van Melvin Winterberg. Dimitri Gomes kaatste de bal met de borst naar Melvin en deze schoot direct op doel. Van een meter of 35 zo de kruising in. Prachtige goal om mee de rust in te nemen.

Na rust tikt een verdediger van Zuidland de bal in eigen doel in een poging een voorzet van Dimitri Gomes te onderscheppen. De wereld ziet er voor Nieuwenhoorn ineens prachtig uit. Het lijkt Zuidland te breken en er komt wel heel veel ruimte voor Nieuwenhoorn om te voetballen. Met name Jeremy Hubregtse voelt zich als een vis in het water en speelt een heerlijke tweede helft. Toch laat ook Zuidland bij vlagen zien dat het echt wel kan voetballen. Een goed opgezette aanval zet de rechtervleugel speler 1op1 met Chris van Wijngen maar het schot gaat via de vuisten van de doelman over de zijlijn.

Dimitri Gomes gaat met nog een kwartier op de klok ouderwets de zestien in. Zijn schot wordt gekeerd maar hij veroverd de bal weer, houdt af, kapt en draait, kortom; het hele Dimitri-pretpakket gaat open en hij schiet overtuigend de 0-3 binnen. Als hij dan vijf minuten later gelanceerd wordt en de bal prachtig buiten bereik van de keeper de kruising in schiet, kun je zeggen dat hij bij ieder doelpunt van Nieuwenhoorn betrokken was en net als vorige week weer zeer bepalend was.

In dat laatste kwartier ook nog het debuut van de jonge en getalenteerde Erenay Sinar. De handige middenvelder mocht van trainer Ron van den Berg zijn eerste minuten voor het eerste maken.

Nieuwenhoorn komt met deze 4-0 overwinning en door het gelijke spel van zowel DCV als Neptunus Schiebroek weer een stapje dichter bij de top. De zwartwitten hebben dit weekeinde bijzonder goede zaken gedaan en maken zelfs nog kans deze tweede periode te winnen.