Moeizame overwinning Pelikaan

0
    142

Dat dit een lastige wedstrijd zou worden voor beide teams stond bij voorbaat vast. De wind die van doel tot doel stond was daar debet aan. Of je nu wind tegen of mee had maakte niet zoveel uit, de ballen kwamen niet aan, waren te hard of te zacht of zeilde weer terug.

Tot de 22eminuut moesten beide teams wennen aan de omstandigheden want er gebeurde weinig tot niets. Toen waren er ineens vijf opwindende minuten. Uit een afgeslagen corner kwam de bal bij Erwin van Dis, hij legde de bal breed op Jordy van Buren die van buiten de zestien hard inschoot maar het leder kwam op de binnenkant van de paal zo in de handen van de keeper. Kort erna was er balverlies op het middenveld van Pelikaan maar de speler van Brederodes dacht met de wind mee een kans te maken maar de bal was van te grote afstand om keeper Jeroen de Veij te verontrusten. Het zou de enige mogelijkheid zijn van Brederodes in de wedstrijd. In de tegenaanval zou de enige goal van de wedstrijd vallen. Een prachtige pass vanaf het middenveld van de 17ejarige Jelle Dekker op Mitchel Kroos die daardoor alleen op de keeper afstoomde en in plaats van te proberen de keeper te omspelen handelde hij precies goed door in de loop de bal langs de keeper te plaatsen en de 1-0 was een feit. Dit was tevens de ruststand want het laatste kwartier gebeurde er niets vermeldenswaardig.

De tweede helft was bijna een kopie van de eerste helft. Met dien verstande dat Pelikaan nog twee kansen kreeg en de tegenstander uit Vianen helemaal niet. In de 65eminuut schoot Jesper Nossent een vrije trap op de lat en een kwartiertje later had Mitchel Kroos een mooie passeerbeweging en dito voorzet op Ruben de Raad die overkopte. Beide ploegen probeerden het nog wel maar de stand bleef ongewijzigd. Met deze omstandigheden zijn de drie punten het belangrijkste.

Volgende week een zware uitwedstrijd tegen Papendrecht dat de laatste tijd in goede vorm verkeerd en dit seizoen pas één keer verloor, 1-0 tegen Pelikaan…..

Dit was de opstelling van Pelikaan: Jeroen de Veij, Stefano Garcia Tavares, Jesse de Raad, Erwin van Dis, Bart van Muijen (69, Adilson Dias de Barros), Rowdy Nossent (68, Nathan Silië), Jelle Dekker (73, Jermain Bebrout), Jordy van Buren, Mitchel Kroos, Ruben de Raad en Jesper Nossent.