Nieuwe omgeving, maar toch vertrouwd

0
127

DORDRECHT – Robert Versteeg speelde liefst 24 jaar bij Oranje Wit, maar afgelopen zomer besloot ook hij te vertrekken bij de hoogst spelende amateurclub van Dordrecht.

,,Jammer dat het allemaal zo is gelopen bij Oranje Wit vorig seizoen, maar voor mij is het ook een leuke uitdaging om op deze leeftijd nog bij een nieuwe club binnen te komen. Het was even wennen, maar omdat ik de afgelopen negen jaar al onder Pippy Pruymboom heb gespeeld was ik bekend met zijn werkwijze en manier van spelen. Dat maakt de overschakeling naar een nieuwe club natuurlijk een stuk makkelijker,” vertelt Versteeg, die op 7 september in de beker met Arto Dielhof (Heinenoord) direct een speler trof waarmee hij regelmatig een goed duo vormde op het middenveld bij Oranje Wit. Bij Wieldrecht zal Versteeg zich gewoon weer richten op een plek centraal achterin, waar hij ook veel van zich wil laten horen.

,,Ik probeer Pippy op de trainingen en in wedstrijden zeker te helpen met coaching, maar ik merk dat het soms nog wat ten koste gaat van mijn eigen spel. Daar moet ik nog de juiste balans in zien te vinden, maar we hebben bij Wieldrecht gelukkig genoeg ervaren en mondige jongens in de groep.”Pruymboom is blij dat Versteeg met hem mee naar Wieldrecht ging. ,,Robert is altijd een betrouwbare en soms wat stille en daardoor onderschatte kracht geweest bij Oranje Wit, maar ik verwacht dat hij bij Wieldrecht wel langzaam meer in een leidersrol zal groeien. Dat zal vanzelf gaan op zijn leeftijd, dat hoef ik niet te forceren bij hem.”