Nico van der Linden enthousiast elftalleider van DESK

“Ik ben nog net niet op het sportpark geboren…” Nico van der Linden (53) is al bijna zijn hele leven lid van DESK. Na een actieve voetbalcarrière was hij enkele jaren actief in het jeugdbestuur. Daarna was hij zo’n tien jaar leider van DESK 3 en DESK 2 alvorens hij zeven jaar geleden diezelfde taak op zich nam bij het eerste elftal, dat op zaterdag uitkomt in de derde klasse E. “Niets is leuker dan omgaan met een enthousiaste groep jongemannen.”

Het is letterlijk én figuurlijk een waslijst die Van der Linden opsomt als hij zijn taken als elftalleider van DESK 1 in kaart brengt. Doordeweeks begeleidt hij de selectie tijdens trainingen in het sportpark aan de Eikendijk. Op wedstrijddagen vertoeft Van der Linden van ’s morgens elf tot ’s avonds acht bij de club om de voetballers van DESK 1 te ondersteunen. “Het gaat erom dat alle randvoorwaarden goed zijn en de jongens zich nergens druk over hoeven te maken.”

Dus… Van der Linden legt trainingssetjes klaar, brengt ballen op spanning, legt wedstrijdshirts, -broeken en -sokken in de kleedkamer en zorgt dat rondom het speelveld vier hoekvlaggen wapperen. “Intussen ontvang ik de scheidsrechter met een drankje en een hapje. In de rust stop ik alle hesjes in de wasmachine, zodat die na afloop klaar zijn voor een nieuwe trainingsweek. De wedstrijdkleding gaat na afloop mee naar huis en verdwijnt daar in de wasmachine.”

Blauw-Geel bloed
Van der Linden heeft blauw-geel bloed. “De velden van DESK lagen vroeger bij de Efteling. In de eerste jaren voetbalde ik als jeugdspeler op een veld vlakbij het Sint-Nicolaasplein waar je nu attracties als Droomvlucht en Villa Volta vindt. Waar sprookjesdorp Land van Laaf is, was destijds een speeltuin; daarnaast speelde DESK. Met de groei van de Efteling is de club een paar keer verhuisd. Uiteindelijk zijn we in 1977 terecht gekomen aan de Eikendijk.”

De elftalleider, die als sluiswachter werkzaam is bij Rijkswaterstaat, doorliep alle selectieteams. “In het tweede beleefde ik mijn gloriejaren”, blikt hij terug. “Ik speelde met jongens die ooit in de hoofdklasse hadden gevoetbald. Een enkelblessure zorgde ervoor dat ik moest stoppen, maar tot op de dag van vandaag ben ik actief. In het jeugdbestuur organiseerde ik allerlei activiteiten. Dat organisatietalent komt van pas. Met medeleider/grensrechter Hans van Wanrooy organiseer ik barbecues en ons trainingskamp in Benidorm.”

Kampioenschappen
Niet alleen het elftalleiderschap brengt Van der Linden regelmatig naar DESK. Met echtgenote Jeanette is hij present als dochter Kim en zoon Tom binnen de lijnen verschijnen. “Kim voetbalt in het eerste vrouwenteam, Tom speelt bij de senioren in Zaterdag 4.”

Grote sportieve hoogtepunten die de elftalleider beleefde waren twee kampioenschappen die hij met het eerste behaalde. “Toen we enkele jaren geleden nog op zondag voetbalden, werden we kampioen in de derde klasse. Afgelopen seizoen werden we met louter eigen jongens kampioen in de vierde klasse. We zijn na de overstap naar het zaterdagclub onderaan de ladder begonnen, maar we barsten van het talent. Dus ik reken de komende jaren op meer titels en wil die van dichtbij meemaken.”

Klik op DESK voor de laatste artikelen over de club.
Klik op DESK voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SteDoCo-aanvaller Everon Pisas naar SC Feyenoord

Everon Pisas vertrekt na dit seizoen naar SC Feyenoord. De 28-jarige aanvaller speelt momenteel nog voor SteDoCo, maar heeft...

Braziliaanse spits blijft bij RBC Roosendaal

Zé Lucas, de Braziliaanse spits van RBC, speelt ook volgend seizoen in Roosendaal. De 28-jarige aanvaller, die inmiddels al zes...

Frans van Helvoirt ziet stabieler MVV’58

Frans van Helvoirt was al eerder in beeld om trainer te worden van MVV’58, maar afgelopen zomer kwam het...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.