Lars ten Teije ademt voetbalplezier bij VV Scherpenzeel

0
833
Lars ten Teije - scherpenzeel

Lars ten Teije is met veel voetbalplezier bezig aan zijn eerste seizoen bij VV Scherpenzeel. Na velen jaren bij Vitesse te hebben gevoetbald en ook zijn debuut wist te maken, deed hij toch een stapje terug naar derde divisionist GVVV. We leren Lars ten Teije kennen als een sympathieke voetballer die met zijn kwaliteiten een aanwinst is voor de Scherpenzelers.

Door Martin Veenendaal

Het is een waterkoude dinsdagavond als er enthousiast en fel wordt getraind op het hoofdveld van VV Scherpenzeel. Oefenmeester Koen Janssen spoort zijn manschappen nog maar eens voor de laatste tien minuten. De sfeer is goed en ook na de training wordt er nog een dolletje gemaakt over het opruimen. We maken deze avond kennis met Lars ten Teije.

De 24-jarige voetballer begon op 4-jarige leeftijd bij Victoria Boys te Apeldoorn met voetballen. In de jeugd bleek al snel dat Ten Teije meer talent had dan zijn medespelers en dat bleef niet onopgemerkt. Betaald voetbalorganisatie Vitesse haalde de jonge voetballer naar Arnhem. Het voetbalplezier bleef altijd aanwezig, maar voor Ten Teije werd het allemaal wel wat serieuzer. Hij doorliep sinds 2007 de jeugdopleiding van Vitesse en op 9 september 2017 kwam de droom uit: debuut in de Eredivisie. In de uitwedstrijd tegen Excelsior kwam hij in de 83e minuut in het veld voor Tim Matavž. Er komen twinkelingen in de ogen van de aanvaller als hij over dit moment vertelt.
,,Bijzonder om zo iets mee te mogen maken. Dan kijk je terug toen je als kleine jongen in het jeugdteam, getraind door je eigen vader, speelde bij Victoria Boys. En dan nu het debuut in de eredivisie. Dat was prachtig”, aldus Ten Teije”.

De Apeldoorner viel door zijn goede spel op en werd geselecteerd voor het Nederlands Elftal onder 18. ,,Dat is eigenlijk het hoogst haalbare”, aldus Ten Teije. ,,Het oranje shirt dragen en dan ook nog in de basis starten, het volkslied horen, dan is er niets mooiers”.

Vanwege de coronaperiode werd het voor de aanvaller lastig om door te breken in het betaalde voetbal. Hierdoor nam hij de beslissing om naar GVVV te Veenendaal te gaan om eventueel een jaar later weer terug te keren in de profwereld. Dat bleek, vanwege het eruit gooien van het seizoen door de toenmalige coronamaatregelen, erg moeilijk. ,,Je staat een jaar stil en dat brak mij op voor een nieuwe kans in het betaalde voetbal”.

Lars ten Teije bleef twee jaar bij de Gelderse Veenendaals Voetbal Vereniging en moest, vanwege het niet verlengen van zijn contract opzoek naar een nieuwe club. Op dat moment had Gijs van den Broek, voorzitter VV Scherpenzeel, al contact met Ten Teije opgenomen. Maar de voetballer had maar één wens en dat was acteren op het hoogste amateurniveau. GVVV kwam toch weer bij hem terug, maar deze besprekingen liepen op niets uit. Uiteindelijk werd de keuze gemaakt voor TEC, uitkomend in de Tweede Divisie van het amateurvoetbal. Bij het team uit Tiel de voorbereiding gedraaid, genoeg minuten gemaakt en ook een goede indruk achter gelaten. De trainer was positief, maar er werd toen ook nog een extra spits, Adham El Idrissi van GVVV gehaald. ,,Met Marciano Mengerink en Adham El Idrissi voor me, wist ik dat ik niet veel minuten ging maken. Toen meldde VV Scherpenzeel, inmiddels gedegradeerd naar de eerste klasse, zich weer en ben ik in gesprek gegaan met de trainer van TEC Hans van de Haar. Ook hij gaf aan dat het voor hem beter zou zijn om een andere club te zoeken. De keuze was toen snel gemaakt en hoewel dus in de eerste klasse, speel ik met veel plezier in het vlaggenschip van Scherpenzeel”.

Op dit moment draait het lekker bij de blauw-witten uit Scherpenzeel. Ze staan, bij het schrijven van dit artikel, fier aan kop in de eerste klasse en Lars ten Teije is van waarde voor het elftal met doelpunten en assists. ,,Verbeterpunten zijn er altijd”, geeft hij aan. Vaak geef ik door mijn houding in het veld een verkeerd beeld af. Mensen die mij kennen, weten dat ik altijd 100% geef, maar mijn gezichtsuitdrukking kan soms wat nors of nonchalant overkomen. Dat is zeker voor mij een verbeterpunt”.

Als laatste wil de sympathieke voetballer nog wel wat kwijt over zijn club en de jeugd. ,,Ik heb het hier erg goed naar mijn zin en ben goed door de groep opgevangen. We gaan er alles aan doen om het kampioenschap, want dat is het enige doel dit seizoen, binnen te halen”. En tegen de jeugd zegt hij: ,,Hou vertrouwen in jezelf, doe altijd je stinkende best! En wat super belangrijk is: hou het voetbalplezier!”

Klik op Scherpenzeel voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Scherpenzeel voor meer informatie over de club.