Luc van de Klundert is op en top allrounder bij DHV

Luc van de Klundert is niet alleen in het bedrijf van zijn vader allround, maar ook als voetballer. Als sluitpost van Den Hoek Vooruit (DHV) beschikt hij over snelle reflexen op de lijn, maar is hij ook sterk in de één-op-één.

“Ik heb zelf niet iets met het halen van de nul. Het gaat mij om het teamresultaat. Ik verricht liever bij 3-2 in de slotfase een cruciale redding. Dat geeft mij de meeste voldoening.”

Van de Klundert wist zich dan ook geen goed houding te geven toen hij in het seizoen 2018/2019 bij DHV werd uitgeroepen tot speler van het jaar. Die ‘verkiezing’ werd jaren daarvoor opgezet door de staf van de club. Stafleden gaven elke week punten aan de spelers. “Het was mijn eerste vaste seizoen in het eerste”, kijkt Van de Klundert terug. “Ik keepte inderdaad een goed jaar, maar echt genieten kon ik er niet van. We degradeerden namelijk ook. Ik kan me niet herinneren dat ik uitgelaten was omdat ik speler van het jaar was geworden”, lacht Van de Klundert.

Als vijftienjarige maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van de club van Zevenbergschen Hoek. “Paul Eland, de vaste keeper destijds, was geblesseerd. We wonnen met 4-0. Op dat moment ben je als jonge keeper natuurlijk wel blij met de nul.”

Hij werkte in die tijd hard aan zichzelf en was een vaste gast op de keepersacademie van Arno van Zwam. “Daar ben ik gevormd tot de keeper die ik nu ben”, zegt hij. Een keeper die niet op één sterk punt te vangen is, die zijn mannetje staat op de doellijn, maar ook op een groter werkterrein vakkundig zijn werk doet. “Ik ben allround.” Net zoals in het bedrijf van zijn vader waar hij behalve technisch tekenaar als laser op de werkvloer actief is. “Die multi-inzetbaarheid vind ik leuk.”

Als het aan Van de Klundert ligt, gaat DHV dit seizoen allesbehalve anoniem meedraaien in de vierde klasse. “Ik vind dat we als club thuishoren in de derde klasse. We hebben kwaliteit in de selectie, dus ik sluit niet uit dat we bovenin kunnen gaan meedoen.”

Trainer Ron Janse is een oude bekende. “Zijn voordeel is dat hij de club en de spelers kent.” Van de Klundert zelf probeert ook buiten het veld de gezelligheid en saamhorigheid bij DHV te stimuleren. Dat doet hij als lid van de spelersactiviteitencommissie. “We organiseren van alles: van reisjes tot feestjes. Het zijn vooral activiteiten gericht op teambuilding. Vaak ook activiteiten die voor de hele club zijn. Onlangs hebben we een pubquizz gedraaid. Het was volle bak in de kantine. We kijken wel goed naar de dag, want op vrijdag een feestje heeft invloed op onze frisheid op zaterdag. Ik denk niet dat de trainer daar blij mee zou zijn.”

Klik op de link voor meer artikelen over DHV
Klik op de link voor meer informatie over DHV

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Spakenburg naar kwartfinale KNVB Beker na winst op Katwijk

SV Spakenburg heeft zich gisteravond geplaatst voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. De Tweede Divisionist versloeg competitiegenoot...

Stanley Husen naar vv Rhoon

Met ingang van volgend seizoen zal Stanley Husen (33) de kleuren verdedigen van vv Rhoon. De centrale verdediger van...

Trainerscarrousel Bollenstreek draait op volle toeren

De trainerscarrousel had geen zetje nodig om dit seizoen al vroeg te gaan draaien. Voor de tweededivisionisten is het...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.