Nick Vrins krijgt een ‘kick’ van mooie assists

0
500
nick-vrins-svc

Met zijn doelpunten en assists is Nick Vrins één van de belangrijkste schakels binnen het team van vierdeklasser SVC. Maar met zijn beide benen op de grond, geniet de spelmaker op nummer tien vooral van de sfeer. “Gezelligheid is voor mij toch wel heel belangrijk, heb ik gemerkt.”

Dat gevoel werd versterkt, toen Vrins na één seizoen in de jeugd bij RBC, terugkeerde op het oude nest. “Ik was toen twaalf, maar de club ging failliet. Het jaar daarna zou ik eigenlijk naar de D1 gaan, wie weet wat het dan had kunnen worden…” Bij de jeugdopleiding uit Roosendaal, kwam de inwoner van Standdaarbuiten toentertijd een dorps- en clubgenoot tegen. “Gijs (van der Bom) was toen mijn trainer, die kende ik natuurlijk al! We reden vaak ook samen. Hij is de beste die ik ooit gehad heb.”

Onrustig
Maar dus net op het moment dat de nu 23-jarige Vrins zich een beetje thuis begon te voelen, spatte zijn droom uiteen en keerde hij terug naar SVC. “Dat was natuurlijk best wel lastig”, is de middenvelder eerlijk. “Maar hier is de sfeer altijd top en het is een hechte club, die gezelligheid vind ik belangrijk. Dat merkte ik wel, toen ik weer terugkwam.” Toch, voegt de voetballer die op zestienjarige leeftijd zijn debuut maakte, snel toe. “We willen ook gewoon presteren! Dat gaat de laatste jaren steeds beter.” Zeker afgelopen seizoen, was het raak in de vierde klasse. “Uiteindelijk werden we vierde, dat is voor ons echt heel goed. Middenmoot is voor SVC over het algemeen iets realistischer.” Precies waar ze nu staan dus, maar rustig was het in Standdaarbuiten afgelopen winter niet. Joost Hulshof, trainer van de club, besloot om te vertrekken. “Dat kwam voor ons als groep uit het niets. We hadden hier en daar wel wat twijfels, maar van de één op de andere dag was hij weg. We hebben niets meer gehoord.” De reden? “Dat was iets tussen hem en het bestuur van de club, met de spelers lag Joost heel goed. Wat mij betreft had de trainer na zo’n seizoen een afscheid door de voordeur verdiend.”

Een idee
Ad Straver staat inmiddels als interim voor de groep en dus kan er weer omhoog worden gekeken, door Vrins. “Ik zie ons eigenlijk wel weer bij de eerste vier of vijf eindigen. Een periodetitel zou helemaal mooi zijn om een keer mee te maken, als we echt kunnen strijden voor die derde klasse.” Aan vertrouwen dus geen gebrek. “We zijn nu veel meer met het spelletje bezig, soms zat er te weinig een idee achter.” Wat dat idee is? “Inzakken en op de counter spelen, daar ligt eigenlijk onze kracht. Maar tegen zwakkere ploegen, moet je gewoon volle bak drukzetten, vind ik.” Zelf vanaf het middenveld dus. “Ik kan mezelf wel een echte ‘nummer tien’ noemen. Technisch, inzicht en slim in de duels. Dat moet ook wel, want ik ben niet de grootste of sterkste.” Doelpunten en assists, Vrins leeft er bijna letterlijk voor. “Ik vind een mooie assist, nog leuker dan een goal. Daar krijg ik echt een ‘kick’ van. Al scoor ik ook graag hoor!” Met dat soort kwaliteiten, aan interesse geen gebrek, zou je zeggen. “In de winterstop ben ik benaderd door een club uit de tweede klasse, maar toen heb ik ‘nee’ gezegd. Door mijn werk in ploegendiensten, is het lastig om altijd te kunnen trainen. Dat kan niet overal.” Maar: “Ik heb wel de ambitie om nog een keer hogerop te gaan, als het allemaal lukt. Ergens vanaf nul beginnen en laten zien of ik het kan.” Dat is toekomstmuziek, voorlopig ligt de focus volledig op SVC. “Met dit clubje nog een paar jaar door, dan ben ik benieuwd wat het wordt. Een keer derde klasse, zou ik toch wel heel mooi vinden!”

Klik op SVC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SVC voor meer informatie over de club.