Moustafa Mohammad, publiekslieveling en kind van Baronie

0
132

Hij proefde even aan de Derde Divisie bij Dongen, maar bij Baronie heeft hij zijn echte draai weer gevonden. Moustafa Mohammad keerde het afgelopen seizoen terug op het oude nest en dat heeft hem goed gedaan.

“Weer voetballen met mijn vrienden, maar zeker ook de werkwijze van trainer Jurriaan van Poelje, zijn de belangrijkste redenen dat ik terug ben gekomen,” zegt Moustafa Mohammad. Zijn terugkeer was voor velen een verrassing omdat de aanvaller verre van mislukte bij de Kanaries uit Dongen. Hij werd clubtopscorer met twaalf goals en scoorde in een enkele wedstrijd maar liefst zesmaal, een unieke prestatie op dat niveau. Noem het heimwee naar de Bredase mentaliteit, het nestgevoel bij Baronie of de vrijheid die hij krijgt van Van Poelje. Een ding staat als een paal boven water: Mohammad voelt zich bij Baronie thuis en Baronie, op zijn beurt, koestert zijn pupil.
Mohammad is zo’n speler waarvoor je op zondagmiddag naar het voetballen gaat. Hij werd het afgelopen seizoen door Van Poelje op verschillende posities ingezet. Als centrumspits speelde hij uitstekende wedstrijden, maar de echte voorkeur heeft Mohammad voor de linkervleugel. Vandaar kan hij de bal in zijn voeten ontvangen, naar binnen dribbelen of zijn befaamde crosspass verzenden. Zijn traptechniek is van grote kwaliteit. Met vijftien assists en negen goals achter zijn naam kan hij gezien worden als Baronie’s MVP, Most Valuable Player, in het seizoen 2018-2019. Maar zijn echte Unique Selling Point is wel zijn oog-voet coördinatie. Sneller dan anderen ziet hij wat hij wil doen met de bal en voert dit dan ook nog eens tot in de perfectie uit. Daarbij is Mohammad geen luie spits en heeft de arbeid die hij, ook verdedigend, verzette aanzienlijk bijgedragen aan het succesvolle jaar dat Baronie kende.
Baronie miste op een haar na de nacompetitie voor promotie naar de Derde Divisie en Mohammad was een van de spelers die daar het meest van baalde. Want ‘Mus’ is een winnaar, nooit helemaal tevreden met zijn eigen spel of dat van zijn ploeg. “Het kan altijd beter,” is dan ook zijn motto. En beter dan het afgelopen seizoen moet het ook, volgens Mohammad. Baronie zette prestaties neer die boven verwachting waren, stond lange tijd bovenaan in de hoofdklasse, maar aan het einde van de rit ook met lege handen. “Natuurlijk hebben we een mooi jaar gehad, maar het feit blijft dat we geen prijs hebben gepakt. En ik vind dat die prijs er wel ingezeten had,” aldus de publiekslieveling. “Dus ja, volgend seizoen willen we weer echt gaan meedoen voor de prijzen en ook iets winnen. Met dit elftal moet dat ook gewoon kunnen.”
Artikel: Robert Daniels
Foto: Marcel Mol