Mees Snoeren van Nac Breda is nog regelmatig de vinden bij zijn oude club VCW

0
352
Mees Snoeren-Nac Breda-Rkvv VCW

Mees Snoeren (13) droomt van een leven als profvoetballer. Het leven van de talentvolle middenvelder van NAC Breda staat in het teken van de bal. Naast zijn vele trainingsuren bij NAC staat hij nog regelmatig als trainer op het veld bij zijn oude club VCW

Snoeren is bezig aan zijn derde jaar als jeugdspeler van NAC en speelt in het Onder 14-elftal van de profclub. “Het is heel leuk”, vertelt het talent. “Maar ook pittig. We trainen vier keer in de week en het niveau is enorm hoog. Maar dat maakt het juist ook uitdagend. Ik heb de laatste jaren heel veel kunnen leren bij NAC.”

De deur bij zijn oude club VCW in Wagenberg trok hij niet helemaal dicht. In het kader van een maatschappelijke stage liep hij vorig jaar al regelmatig mee bij een jeugdteam als trainer. Dat beviel hem zo goed, dat hij samen met zijn vader ook nu een team onder zijn hoede nam. Mees Snoeren traint de Onder 9 van de club. “Ik vind het heel erg leuk om kleine kinderen nieuwe dingen te leren”, vertelt hij. “Daarom ben ik er na vorig jaar ook mee doorgegaan. Het is leuk om te zien dat ze door de trainingen beter worden.”

Of er een toekomstig toptrainer in hem schuilt? Snoeren schiet in de lach. “Ze luisteren in ieder geval goed naar mij. Soms moet ik ook streng zijn, dat vind ik af en toe wel moeilijk. Ik kende een paar kinderen ook al voordat ik begon met trainen geven. Maar ik denk dat ik goed boven de groep kan staan. Soms verdienen ze een strafrondje, die geef ik ze dan. Als ze schelden of niet goed luisteren, dan moeten ze rennen.”

Snoeren staat een keer in de twee weken op de woensdagavond op het trainingsveld van VCW. “Ik zie dat ze steeds meer kunnen. We doen iedere keer dezelfde oefening. Eerst vonden ze dat heel moeilijk, maar de laatste tijd hebben ze het helemaal onder de knie.”

Snoeren ziet wel toekomst in een leven als coach. Dat is echter nog heel ver weg. Eerst wil Snoeren zelf het hoogste niveau bereiken. De technisch vaardige middenvelder hoopt eerst het eerste elftal van NAC te halen. “Als ik uiteindelijk bij Ajax zou kunnen spelen, zou mijn droom uitkomen. Landskampioen worden, in de Champions League spelen en het nationale team halen zijn andere mooie doelen.”

Dat is echter nog heel ver weg, weet ook Snoeren als geen ander. Het talent, dat al op 3,5-jarige leeftijd begon bij VCW en drie jaar geleden tijdens een wedstrijd bij Seolto werd ontdekt bij NAC, moet daarvoor nog grote stappen zetten. Middenvelder Frenkie de Jong is het grote voorbeeld van Snoeren. “Ik moet rustiger worden aan de bal en sterker worden in de duels. Als ik dat voor elkaar krijg, hoop ik dat ik een mooie carrière kan krijgen. Maar hier geniet ik ook al van. Mijn leven staat volledig in het teken van voetbal. Dat is een jongensdroom die is uitgekomen.”

Klik op de link voor meer artikelen over VCW
Klik op de link voor meer informatie over VCW