Maak kennis met de Verburch Allstars!

0
1150

Vandaag spreken wij met Vincent Rens en Dion de Lange. Beide zijn spelers van Verburch 4, ook wel bekend als Verburch Allstars. “We zijn een recreatief voetbalteam dat op wekelijkse basis, met een groot verlangen, voldoening haalt uit de drie te spelen helften.”

Introductie
Vincent Rens is groot geworden bij VV Verburch en momenteel speler van Verburch 4. “Voorheen heb ik mijn strepen verdiend in de selectie van Verburch bij zowel het eerste als het tweede. Al jaren is de rechterflank mijn domein en zorg ik dat buitenspelers op wekelijkse basis in mijn broekzak belanden.”

Dan heb je ook Dion de Lange, lid van VV Verburch. “Al vanaf het eerste moment dat mijn voeten mijn grote lichaam in evenwicht wisten te houden, ben ik lid van Verburch. Wegens blessureleed een aantal jaar geleden heb ik de aspiraties binnen de selectie-elftallen van Verburch moeten opgeven. Dit jaar ben ik wederom terug gekomen bij het geliefde Verburch en door mijn onevenaarbare toewijding aan onze teamgenoten, mag ik mij krijgsheer (aanvoerder) van deze manschappen noemen.”

VV Verburch 4 is een gloednieuw sterrenensemble, opgericht in het seizoen 2022-2023. “Het is een recreatief voetbalteam die op wekelijkse basis, met een groot verlangen, voldoening haalt uit de drie te spelen helften. We zijn actief in de derde klasse en noemen onszelf de Verburch Allstars. Dit komt omdat ons spel soms veel weg heeft van de kwaliteit voetbal die we allen zagen in de gelijknamige televisieserie van ruim twintig jaar geleden.”

Ontstaan van de Allstars
Sinds dit seizoen zijn de Allstars bijeengekomen om te spelen onder Verburch 4, maar hoe is het team nou ontstaan? “Het leven is tot je ca. 25 jaar bent over het algemeen een ‘walk in the park’. Althans, dat geldt voor velen van de Allstars. Zorgvrije jeugd, waarin voetbal een manier van leven is. Uit school direct de veldjes op met een bal. Vervolgens fulltime aan het werk, of een studie volgen. Echter, bleef de bal altijd rollen. Ieder bewandelde een eigen pad, maar doordeweeks op de training of zaterdag voor, tijdens of na de wedstrijd, werd er weer een eenheid gesmeed in de zoektocht naar eeuwige roem in de krochten van het amateurvoetbal.”

Helaas liggen er vele dreigingen op de loer. “Verantwoordelijkheden, blessures, wat te denken van een partner. Zomaar wat vervelende bijkomstigheden in het leven die een impact kunnen hebben op een voetballer en zijn wens om tegen die bal aan te blijven schoppen. In een poging om hier een gulden middenweg te vinden is Verburch 4 opgericht!” 

Verburch Allstars ging toen op zoek naar spelers. “In de aanloop naar dit team, waarin we het belangrijk vonden om spelers te vinden die de ideologie van Verburch behartigen, zijn er wat lijnen uitgegooid om te proeven of er behoefte was aan zo een elftal. Na maanden van rekruteren bleek de aantrekkingskracht van dit project dusdanig groot dat er in januari 2022 definitief is besloten om een nieuw elftal op te richten.”

Grotendeels bestaat de ploeg uit diverse generaties vriendengroepen met een verleden bij Verburch. “Dit is dan aangevuld met wat gerichte versterkingen uit een naburig dorp, Kwintsheul. In totaal bestaat het team uit zo’n dertig spelers, waarbij we wekelijks kunnen werken met een harde kern van zeventien à achttien man.” 

Mooiste wedstrijd tot nu toe
Sinds de oprichting van het team hebben de mannen pas zeven wedstrijden gespeeld. “Als we dan over een teamprestatie hebben dan is de bekerwinst tegen Westlandia een schoolvoorbeeld. Niet zozeer door de karige 1-0 winst, maar meer aan wat er vooraf ging.”

Een half uur voor de wedstrijd kwamen de Allstars erachter dat hun keeper nergens te bekennen was. “Onze keeper genaamd Myron, of Ronny, bleek achteraf iets te diep in het glaasje gekeken te hebben en wist hij in zijn roes twee wekkers, achttien gemiste oproepen en een gestuurde postduif te negeren. Zelfs een Myron-Alert op diverse Social Media kanalen mocht niet baten waardoor we genoodzaakt waren een speler op goal te zetten. Tot overmaat van ramp kwamen we een kwartier voor aanvang van de wedstrijd er ook nog eens achter dat de shirtjes tas nog bij een speler thuis lag. Daardoor konden we pas één minuut voor aanvang het veld betreden om uiteindelijk zonder warming-up Westlandia koelbloedig over de knie te leggen.”

Memorabele momenten
Ondanks dat dit team nog in zijn kinderschoenen staat, hebben de Allstars al wat memorabele momenten beleefd. “Het zijn er eigenlijk al te veel om op te noemen. Als we er dan toch een paar moeten noemen dan zijn dat de volgende momenten:

  • De groene duivel uit Naaldwijk op eigen terrein uit de beker knikkeren
  • De eerste thuiswedstrijd met schitterende tifosi, Bengaals vuurwerk en een hoop supporters langs de lijn
  • De oprichting van onze eigen Instagram pagina (vergeet ons niet te volgen @verburchallstars)
  • Het aantrekken van sponsoren die ons in een professionele wedstrijd en training outfit hebben gestoken
  • Het aantrekken van een bloedmooie verzorgster
  • Onze rechtsbuiten, Dave Zwinkels, die voor het eerst in zijn leven probeert mee te verdedigen en direct tegen een rode kaart aanloopt”
Verburch Allstars in hun trainingspakken

Teamdoelen
De Allstars hebben nog een aantal mooie doelen opgesteld:

  • “Wij als AllStars streven altijd het hoogst haalbare na. Dit houdt in dat we zo ver mogelijk in de beker willen komen en zo hoog mogelijk in de competitie proberen te eindigen. Randvoorwaarde hierbij is wel dat we geen concessies zullen doen aan onze attractieve speelwijze. Met deze speelwijze hebben we in korte tijd een grote fanbase opgebouwd en dat schept verwachtingen.
  • Het team bij elkaar houden. Met zoveel fantastische voetballers in het team is het logisch dat er hier en daar aan spelers wordt getrokken. Zo hebben onze spelers het tweede al eens naar een overwinning geleid. Alle spelers van Verburch 4 hebben een contract voor het leven en wij zullen erop toezien dat deze wordt uitgediend.
  • De randzaken verder professionaliseren. Denk hierbij aan kleding, voetbaltassen, Social Media en een goed verzorgd trainingskamp in de winterstop.”

Verburch Allstars 2022-2023
Veel Allstars zijn grootgebracht bij Verburch. “Het is gewoon een prachtige club en Verburch zit bij ons in het hart. De kernwaarden van de club als broederschap, strijd en passie werken als een magneet. Ook de clubkleuren hebben iets magisch. Ik bedoel; elke voetballer droomt er toch van om in het mooie Oranje te spelen?”

Vooraf aan het seizoen waren de verwachtingen van de Allstars hooggespannen en zijn ze tot op heden slechts deels waargemaakt. “De bekercampagne verloopt tot dusver volgens plan, aangezien we inmiddels in de kwartfinale zijn belandt! De competitie zijn we wat stroever gestart met slechts vier punten uit drie wedstrijden. Nu denkt u waarschijnlijk ‘twee wedstrijden pas!?’. Het antwoord daarop is vrij simpel. Het blijkt dat wanneer teams die niet op volle oorlogssterkte kunnen aantreden tegen de Allstars, zij als bange haasje een beroep doen op de KNVB en om uitstel verzoeken. We zullen na de winterstop dus een overvol programma hebben.” 

Eeuwige glorie is de enige optie voor de Allstars dit seizoen. “We gaan voor kampioenschappen en trofeeën. Op donderdagavond wordt er met het mes tussen de tanden getraind om een goede voorbereiding af te leveren voor de daaropvolgende wedstrijd van zaterdag. Het zal sporadisch plaats kunnen vinden dat we op kwaliteit geklopt zullen worden, maar de Allstars zijn als gladiatoren in de arena. Wij buigen voor niemand en zullen alles geven, of strijdend ten onder gaan.”

Wij wensen de Verburch Allstars veel succes dit seizoen!

Klik op VV Verburch voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Verburch voor meer informatie over de club.