Maak kennis met de nieuwe hoofdtrainer van FC Drunen

0
312
FC Drunen

Murat Toksoy, de nieuwe hoofdtrainer van de Drunense hoofdmacht zit vol ambitie en kijkt uit naar het nieuwe seizoen. Na de laatste wedstrijd van dit seizoen is de blik direct gericht op het volgende seizoen en de 38-jarige oefenmeester heeft daar ongelofelijk veel zin in. ,,We sluiten het eerst goed af en gaan daarna gelijk aan de slag’’.

Voor Toksoy is het bijzonder om hoofdtrainer te zijn van een eerste elftal. Als trainer van de hoofdmacht ligt de verantwoordelijkheid volgens hem een stuk hoger. ,,Het is apart om hoofdtrainer te zijn. Het is veel serieuzer en er komt veel bij kijken’’, zegt Toksoy, die geen moment twijfelde om deze job aan te nemen. ,,Ik doe het uit eigen wil. Ik doe alleen dingen als ik ze echt leuk vinden, dus ik doe het volkomen vrijwillig’’.

Vorm en kleur

Hij stapte eerder dit seizoen al in bij de eerste selectie. Na de winterstop heeft de hoofdmacht van de plaatselijke FC Drunen een aantal goede, maar ook mindere wedstrijden gekend. ,,We willen het seizoen nu eerst goed afsluiten met elkaar, daarna gaan we gelijk aan de slag voor volgend seizoen en richten we ons volledig daarop. We hebben daar heel veel zin in’’, aldus Toksoy, die weet met welk materiaal hij kan werken in het nieuwe voetbalseizoen. ,,Er komt gelukkig wat aanvulling. We krijgen wat spelers buiten FC Drunen, komen talentvolle jongens uit de jeugd door en zijn nog niet klaar met het betrekken van nieuwe spelers. De selectie krijgt steeds meer vorm en kleur’’.

Leider op het veld

Toksoy was altijd jeugdtrainer bij FC Drunen. Al heeft hij heel veel verschillende rollen binnen de vereniging vervult. Naast jeugdtrainer was hij ook scheidsrechter, draaide hij kantinediensten, zat hij in het bestuur en regelde hij alle wedstrijdzaken voor de gehele vereniging. Ook als voetballer was hij altijd al actief bij Drunen. Hij ging een jaartje vreemd bij RKDVC, maar speelde voor de rest bij Drunen. Een zwakke enkel zorgde ervoor dat hij vroegtijdig moest stoppen met voetballen op niveau. Zijn vrienden vroegen daarom of hij aan wilde sluiten bij hun elftal. Daar speelde hij zijn laatste wedstrijden als voetballer. Toksoy speelde altijd als verdediger. Vooral het afpakken van de bal en het tackelen waren zijn kwaliteiten. Hij was altijd al een leider op het veld, iets wat hij nu mee neemt in het trainersvak bij de club waar hij opgroeide.

Mentor

De trainingen van het eerste elftal zien er uiteraard anders uit dan die van het eerste elftal. Samen met leermeester Adam, zijn assistent, stomen ze hun spelers iedere week klaar voor een nieuwe wedstrijd. Toksoy kan veel leren van zijn assistent Adam, die hij door en door kent. ,,Ik leer van zijn manier van coachen, het uitleggen van aanvallende situaties, het uitzetten van de trainingen en allerlei andere kleine dingen. Ik krijg er op deze manier iedere dag een stukje ervaring bij. Toen hij vroeger trainer was keek ik altijd al naar hem op. Ik ben een gelukkig man om samen met hem te werken. Hij is mijn mentor’’.

Het trainerschap bij FC Drunen bevalt de oefenmeester duidelijk goed. ,,Het ging in het begin gelijk goed. Dat gaat het nog steeds. We doen het met de groep die we hebben’’, vertelt Toksoy, die aan het begin van dit seizoen nooit had gedacht voor deze groep te staan. ,,Ik had geen idee. Er werd na de winterstop gevraagd of ik voor de groep wilde staan. Toen ik hoorde dat Adam mee mocht als assistent wist ik zeker dat ik het wilde doen. Ik wilde het alleen niet voor een half jaar doen, dus is er een overeenkomst van anderhalf jaar gekomen’’.

Klik hier voor de gepersonaliseerde clubpagina van FC Drunen