Maikel van Baardwijk maakt razendsnelle ontwikkeling door

0
315
SV Capelle

De 21-jarige rasverdediger kwam op zestienjarige leeftijd pas naar SV Capelle, nadat zijn vorige elftal bij SSC uit elkaar viel. Op de rechtsbackpositie doet hij wat zijn trainer van hem vraagt en maakt hij veel vlieguren in de vierde klasse.

Geboren en getogen in de voetbalwereld, begon de 21-jarige Maikel van Baardwijk zijn reis bij de jeugd van SSC, waar hij zijn eerste stappen op het veld zette tot hij zestien was. Van daaruit maakte hij de overstap naar SV Capelle, waar hij al snel zijn plek vond in de JO17-1. ,,Ons team bij SSC viel uit elkaar’’, blikt Van Baardwijk terug. ,,Ik besloot om de club te verlaten en SSC in te ruilen voor SV Capelle. Bij de Capelse SV belandde hij vervolgens in het hoogste jeugdelftal, waarna hij aan mocht sluiten bij het tweede elftal.

Debuut

Hoewel Van Baardwijk niet altijd bij de basiself begon, liet hij zich niet ontmoedigen. ,,Ik ben begonnen bij het tweede elftal’’, legt hij uit, ,,Al na een half jaar mocht ik doorschuiven naar het eerste elftal’’. Zijn doorzettings- en aanpassingsvermogen werd beloond met een debuut in het eerste elftal. Als rechtsback staat Maikel bekend om zijn taakuitvoering en verdedigende kwaliteiten. ,,Ik ben vooral een echte verdediger’’, zegt hij bescheiden. ,,Niet heel aanvallend of technisch, maar ik ben meer van de duels’’, vertelt hij. Zijn kracht en inzet op rechtsbackpositie maken hem tot een lastige tegenstander voor iedere linksbuiten uit de competitie. Buiten het veld is Maikel een gewaardeerd lid van het team en staat hij bekend als iemand met een vriendelijk en gezellig karakter. ,,Ik ben geen praatjesmaker, maar ik denk dat ik goed in de groep val en gezellig mee kan doen met iedereen’’, lacht hij.

Aanvallende rol

Onder de nieuwe trainers heeft Van Baardwijk zijn positie moeten aanpassen, maar hij blijft vastberaden om door te gaan. ,,De trainer heeft andere keuzes gemaakt’’, legt hij uit, ,,onder de vorige trainer stond ik altijd centraal achterin, maar de nieuwe trainers hebben een ervaren speler in de naam van Ralph Knops teruggehaald naar het eerste. Gelukkig mocht ik blijven staan als rechtsback, hoewel het niet mijn favoriete positie is’’, zegt de verdediger. Als rechtsback is hij taakbewust. Eén van die taken is het pakken van de kopduels. ,,Die gaan allemaal via mij’’, zegt de lange en kopsterke rechterverdediger. Hij is de mandekker en pakt zijn mannelijke duels. Als rechtsback komt hij nu meer in de gelegenheid om mee te doen in het aanvallende spel van SV Capelle. ,,Dat zit eigenlijk niet in mijn natuur, maar moet nu wel gebeuren in deze rol’’, zegt hij.

Met nog een uitdagend programma voor de boeg, blijft Van Baardwijk optimistisch over de handhaving van SV Capelle in de vierde klasse. ,,We moeten bij elkaar blijven’’, zegt hij vastberaden. ,,We houden vaak de nul, maar scoren te weinig. Het is belangrijk dat we het gezellig houden in het team, ook als we verliezen. We begonnen dit seizoen heel goed met vijf gewonnen wedstrijden. Maar goed, het is sowieso een gekke competitie waarin alles kan gebeuren’’, vindt hij.

Persoonlijke ambitie

Wat er ook gebeurd, Van Baardwijk speelt volgend seizoen bij de club en heeft de ambitie om dat voor hele lange tijd te blijven doen. ,,Mijn persoonlijke ambitie is om in het eerste te blijven spelen bij Capelle. Ik doe het vooral voor mijn plezier en hoop zo lang mogelijk bij de dragen aan het succes van SV Capelle’’, aldus van Baardwijk.

Klik hier voor de gepersonaliseerde clubpagina van SV Capelle