Luuk van Alphen keerde na een stage in Curaçao terug bij Neerlandia’31 en werd direct kampioen

0
273
VV Neerlandia'31-Luuk van Alphen

Luuk van Alphen is 20 jaar oud en speelt in het eerste van Neerlandia’31. Vorig seizoen is hij met dit elftal gepromoveerd naar de vierde klasse, maar dit seizoen zit het nog niet mee voor zowel de ploeg als voor Luuk persoonlijk.

Even voorstellen
Luuk van Alphen is 20 jaar oud en woont in Dorst. Hij studeert Watermanagement aan de Hogeschool in Rotterdam. Hier zit hij in zijn afstudeerjaar, waar hij het erg druk mee heeft. “Ondanks dat ik erg druk ben met school maak ik tijd vrij voor voetbal, werk en vrienden. Wat mijn toekomstplannen zijn na mijn studie laat ik nog open. Ik kan gaan werken, maar wil ook graag veel van de wereld zien.”

Carrièreverloop
Toen Luuk vijf jaar oud was begon hij met voetballen bij Neerlandia’31. Op deze leeftijd kwam hij met zijn familie in Dorst wonen en ging toen meteen op voetbal. Bij deze club heeft hij de hele jeugd doorlopen en inmiddels speelt hij er al vijftien jaar. “In de jeugd speelde ik voornamelijk als centrale middenvelder, maar in het eerste ben ik uitgegroeid tot rechtsback. Als rechtsback kan ik in duels komen en met mijn loopvermogen kan ik de hele rechterkant bestrijken.”

Huidige seizoen
Het elftal van Luuk is afgelopen seizoen gepromoveerd naar de vierde klasse, maar dit seizoen zit het nog niet mee. “Veel wedstrijden doen we goed mee, maar de blijven de punten achter. Kleine foutjes worden in de vierde klasse wel afgestraft, terwijl dit in de vijfde klasse minder was. Voor mijzelf gaat dit seizoen ook niet zoals gehoopt. Ik heb een namelijk onlangs een lichte hamstringblessure opgelopen, waardoor ik er vijf weken uit heb gelegen. Toen ik terugkeerde van mijn blessure ging het erg goed, tot ik een maand geleden in de wedstrijd tegen viola een flinke val heb gemaakt. Tijdens de val ben ik verkeerd terechtgekomen op mijn heup. Toen ik na de val wilde bewegen merkte ik dat ik geen gevoel had in mijn been en dat ik mijn been niet kon bewegen. De pijn en de schrik waren zo heftig dat ik met de ambulance naar het ziekenhuis ben afgevoerd. Uiteindelijk viel de schade gelukkig mee. Mijn bekken en spieren rond mijn bovenbeen waren zwaar gekneusd, maar inmiddels kan ik gelukkig weer goed lopen en kan ik weer beginnen met voetballen.”

Ondanks het stroeve verloop van het seizoen vertrouwd van Alphen er nog altijd op dat zijn team zal handhaven in de vierde klasse. In deze strijd wil de back er vanaf zijn rentree alles aan doen om dit te bewerkstelligen. “Het team is vrijwel één grote vriendengroep dus ik vertrouw erop dat het goed komt. ”

Hoogtepunt
Luuks’ hoogtepunt bij Neerlandia was de promotie van vorig seizoen. Op de helft van dat seizoen sloot hij na een halfjaar stage op curaçao aan bij de ploeg. Veel competitiewedstrijden bekeek hij toen vanaf de bank, maar in de promotiewedstrijden stond hij in het veld. “In de tweede wedstijd maakte ik zelfs een van de doelpunt. Dit was mijn eerste goal in het eerste. Na mijn doelpunt riep ik direct: de eerste bak bier is van mij. De regel binnen ons team is namelijk dat je bij je eerste goal een bak bier weg moet geven. Deze bak moet ik altijd weggeven, maar dat zal ik er maar niet bij vertellen haha”.

Klik op vv Neerlandia’31 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Neerlandia’31 voor meer informatie over de club.