Verdediger Levi Tamboer ligt met FC Dauwendaele op koers in derde klasse

0
321
levi-tamboer-fc-dauwendaele

MIDDELBURG – Bovenin meedoen en vol strijden om de prijzen. Deze doelstelling werd aan het begin van het seizoen uitgesproken bij FC Dauwendaele. Net over de helft van de competitie ligt de Middelburgse ploeg op koers in de 3e Klasse A. 

Ook verdediger Levi Tamboer (25) ziet volop kansen om aan het eind van de rit om met Dauwendaele te mogen hopen op een prijs. “Of we ons uiteindelijk ook kunnen mengen in de strijd om de titel, dat zal nog moeten blijken. Maar we zijn nog wel de enige concurrent die bij Serooskerke in het spoor blijft. We hebben natuurlijk dit seizoen een aantal jongens erbij gekregen die al ervaring hebben op een hoger niveau en dat zie je terug in ons spel. We wilden zo lang mogelijk bovenin meedraaien, wat niet vanzelfsprekend is in deze sterke klasse, en dat lukt behoorlijk.”

Dat de 3e Klasse A een groot aantal sterke teams herbergt is bekend, dat FC Dauwendaele na Serooskerke voorlopig alle andere concurrenten achter zich houdt is voor velen misschien wel verrassend. “De gehele linkerrij kan op papier van elkaar winnen en meedoen voor het kampioenschap of periodetitels. Dat maakt ook dat we elke week scherp en alert moeten zijn, want elk moment van verslapping kan punten kosten.”

Tamboer is van origine aanvaller, maar vanwege een gebrek aan verdedigers nu als rechtsback geposteerd door trainer Gert-Jan van Leiden. “Ik ben wel tevreden hoe het tot nu toe gaat, al is het nog wel wennen. Hoe kies je positie, het moment van instappen enzovoorts. Je bent natuurlijk gewend om zelf op verdedigers af te gaan en nu is de rol andersom. Om de ploeg te helpen is het prima, want ik wil gewoon zoveel mogelijk wedstrijden spelen. Al hoop ik wel dat ik in de toekomst opnieuw als aanvaller mijzelf kan laten zien.”

Eén seizoen speelde hij voor Zeeland Sport, de overige jaren is hij al sinds de jeugd actief aan de Kruitmolenlaan, want FC Dauwendaele is echt wel ‘zijn club’. “Het is een mooie vereniging, gezellig en we spelen op een mooi niveau. Al denk ik dat we met deze groep en misschien nog een paar versterkingen zéker ook in de tweede klasse geen modderfiguur zouden slaan. Daarbij speel ik hier samen met mijn vrienden, waar ik ook buiten het veld veel omga. Het zou mooi zijn dat we hier met elkaar weer terug kunnen keren naar de tweede klasse.”

Een stap omhoog en een positie als aanvaller in het basiselftal zijn twee dingen die Tamboer graag zou meemaken bij de derdeklasser. Maar toch is er nog wel iets wat hij mist. “Ik pikte regelmatig een goaltje mee en dat gevoel mis ik wel. Dit seizoen heb ik nog niet gescoord, dus ook dat staat nog wel op mijn verlanglijstje. Als ik aan het eind van de competitie er een paar kan afvinken, dat zou mooi zijn.”

Klik op FC Dauwendaele voor de laatste artikelen over de club.
Klik op FC Dauwendaele voor meer informatie over de club.