Jasper Vermeer onmisbare schakel bij Rockanje

0
333
Jasper Vermeer VV Rockanje

Dat de hoofdmacht van Rockanje een prima seizoen draait in de vierde klasse is mede een verdienste van Jasper Vermeer. De 23-jarige aanvoerder is de dirigent van het oranje-middenveld die zich ook in andere rollen onmisbaar heeft gemaakt voor de dorpsclub.

Met nog een kleine drie maanden competitie te gaan doet Rockanje nog volop mee voor de prijzen in 4F. “Stellendam zal wel kampioen worden”, zegt Vermeer, met één oog gericht op de ranglijst. “Maar daaronder is het open met ’s-Gravendeel, WFB, GHVV. Wij behoren ook tot die groep.”

Vermeer is nog niet zo lang geleden begonnen als gymdocent van een middelbare school. Hij combineert twee dagen werk met een pre-master bewegingswetenschappen. “Ik vind dat heel interessant, vandaar dat ik deze studie nog doe. Ik kan straks nog genoeg werken.”

Hij geeft les aan de jeugd van twaalf tot vijftien jaar. “Ik wil ze veel mogelijk kennis laten maken met verschillende sporten. Volleybal, basketbal, van alles eigenlijk. De brugklassers zijn nog het meest enthousiast. Als ze wat ouder worden moet je ze wat meer aanzetten tot actie.”

Dat laatste hoeft hij nauwelijks te doen bij de onder negentien van Rockanje, van wie hij dit seizoen de trainer is. “Je moet ze eerder afremmen dan motiveren”, zegt Vermeer over zijn pupillen. “Ze zijn als groep enorm gemotiveerd. Als er iemand een keertje niet is op de training dan is dat een uitzondering. Daarnaast zijn ze ontzettend leergierig. Het is heerlijk om zo te werken.”

In feite leidt Vermeer zijn eigen ‘concurrenten’ op, want het is zijn taak zo veel mogelijk spelers klaar te stomen voor het eerste of tweede elftal. “Ik zie ze niet direct als toekomstige concurrenten hoor. Kijk, we zijn een kleine vereniging die het moet hebben van de eigen jeugd. Als we daar niet goed mee omgaan, hebben we straks een probleem.”

Met de onder negentien speelt Vermeer in de eerste klasse. “Daar doen we het prima, zeker als je bedenkt dat we geen onder zeventien hebben en een aantal jongens in de ploeg hebben die nog voor die leeftijdsgroep speelgerechtigd zijn.”

Vermeer maakt ook al een tijdje deel uit van de technische commissie. “Die commissie bestaat uit John de Vries en mijn persoontje. John richt zich wat meer op de onderbouw, ik op de bovenbouw. In de praktijk betekent het dat we vooral voor het nieuwe seizoen druk zijn met de samenstelling van de nieuwe teams. In de onderbouw hebben we nog wel meerdere teams per leeftijdscategorie, maar in de bovenbouw vaak maar één. Het is altijd een gepuzzel. Met de trainers kijken we wat de beste indeling is, waarbij we goed kijken naar de individuele ontwikkeling van een speler. We vinden dat iedereen op zijn eigen niveau moet kunnen spelen.”

Verantwoordelijkheid draagt Vermeer ook in het eerste elftal, waar hij de drager is van de aanvoerdersband. “Ik ben altijd wel bezig geweest om mijn teamgenoten te coachen. De vorige trainer heeft mij aanvoerder gemaakt.” De band past de spelverdeler, die op ‘8’ speelt, goed. “Ik heb goed inzicht en een goed vermogen, kwaliteiten die op mijn positie van grote waarde zijn. Je zult mij geen drie tegenstanders voorbij zien dribbelen. Ik ben vooral een teamspeler.”

Klik op vv Rockanje voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Rockanje voor meer informatie over de club.