Luc Gijzen proeft bij DIOZ van het eerste

0
133
DIOZ

Als speler van de O23, mocht Luc Gijzen dit seizoen al proeven van minuten bij het eerste. En die kansen, smaken voor de middenvelder van vijfdeklasser DIOZ zeker naar meer. Dus is hij vastberaden om er alles uit te halen. “Vaak speel je twee wedstrijden in één weekend.”

Want de samenwerking tussen het eerste en de oudste jeugdploeg, is heel nauw, vertelt de achttienjarige Gijzen. “Op dinsdag trainen we altijd samen, met een mannetje of 23. Donderdags is het dan vaak wat meer apart. Dan worden de selecties gemaakt. Met de O23 spelen we zelf ook gewoon competitie.” Toch maakte hij vorig seizoen, bij het vlaggenschip al zijn debuut. “En ook dit jaar heb ik al een paar wedstrijden meegedaan. Ik vind dat zelf heel leuk, je draagt toch een soort verantwoording van de club.”

Sterker

Al is het vaak best wel even wennen, lacht Gijzen. “Het eerste is een groot verschil met de O23, qua voetbal en fysiek. Gelukkig is het wel te doen, maar zeker in het begin was het aanpoten.” Helemaal toen hij pas zeventien was. “Dan merk je wel dat ze allemaal wat sneller zijn. En handiger.” Even schakelen dus. “Juist door die wedstrijden te spelen, maak je stappen.” Dus zit Gijzen er tegenwoordig meer dan lekker in. “Fysiek ben ik sterker geworden, maar technisch ook. Daardoor ben je rustiger aan de bal. Nu is het nog zaak om goed en meer om me heen te kijken.” Bij de vereniging waar de inwoner van Rucphen eigenlijk al zijn hele leven komt. “Sinds mijn zesde voetbal ik bij DIOZ. Ook nooit ergens anders. Wat dat betreft ben ik wel een jongen van de club.” En niet voor niks. “De gezelligheid en saamhorigheid, dat is DIOZ. Daar moet je ook een beetje van houden.” Serieus én gezellig, vertelt Gijzen. “Met sommige jongens voetbal ik al zó lang, dat zijn allemaal vrienden geworden.” Een groot voordeel, zo vindt hij. “Het is fijn om van elkaar te weten wat iemand kan hebben, daardoor kunnen we soms echt wel ‘boos’ op elkaar worden. Tegen gasten waar ik al sinds mijn zesde mee speel, kan ik alles roepen. Bij iemand anders houd je er misschien toch iets meer rekening mee. Dat je ook wat terug kunt verwachten.”

Nadeel

Zijn ‘dubbelfunctie’ zorgt bij Gijzen dus voor drukke weekenden. “De laatste tijd zit ik ieder duel ook bij het eerste op de bank, nadat ik heb gespeeld met de O23. Dan speel je dus eigenlijk twee wedstrijden. Bijna altijd wel 120 minuten. Dat is misschien een beetje het nadeel van een kleine club.” Hij is dan ook met allebei de resultaten volledig bezig. “Bij het eerste staan we zevende, daar had wel iets meer ingezeten. We hebben het een aantal keer ongelukkig weggeven. Net een tegengoal of onnodig verliezen.” Want, zo vertelt Gijzen. “Voor de winterstop stonden we een stukje hoger en had iedereen een goed gevoel. Maar daarna werden de resultaten minder en kak je een beetje in. Dat merk je.” Toch zijn ze bij DIOZ van nature positief ingesteld, volgens hem. “Uiteindelijk willen we ook echt allemaal beter worden. Daar haal je motivatie uit.” En dat geldt ook voor de middenvelder zelf. “Ik hoop volgend jaar definitief naar het eerste te gaan. Ook omdat het maar de vraag is of we genoeg man hebben voor een O23.” Aan hem zal het in ieder geval niet liggen.

Klik op VV DIOZ voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV DIOZ voor meer informatie over de club.