‘Je komt met veel mensen in contact’

0
185
Cluzona

Als onderdeel van de jeugdcommissie, bemoeit Mike Boshouwers zich sinds een jaar of twee met de indelingen van de teams. Maar als aanspreekpunt van de jongste jeugdelftallen én trainer van de JO10, doet de inwoner van Wouw stiekem nog veel meer. “Ook de aanmeldingen vallen onder mijn verantwoordelijkheid.”

Een mooie manier om extra betrokken te zijn, vertelt de 40-jarige voetbalvader. “Mijn zoontjes zitten op de voetbal, daarom vind ik het leuk om een functie te vervullen.” Dus toen twee mensen van de jeugdcommissie besloten te stoppen, stapte Boshouwers in. “Je komt met veel mensen, vooral ouders, regelmatig in contact. Daardoor bouw je een sociale kring op.” Ook als jeugdtrainer. “Met die spelers bezig zijn en ze iets proberen te leren. Ik heb zelf altijd gevoetbald, moest stoppen door een kruisbandblessure, dan kun je op deze manier toch je steentje bijdragen.”

Eigen onderdeel

Want als voetballer, liep het iets minder soepel, vertelt Boshouwers. “Mijn andere knie was ook heel slecht, dus ben ik uit voorzorg gestopt. Ik had geen zin om weer dat lange traject in te gaan.” De oud-speler van het eerste hield het op zijn 28ste voor gezien. “Op het veld heb ik vanaf mijn vijfde alleen maar bij Cluzona gevoetbald.” Een klassieke linksbuiten, memoreert hij. “Linksbenig. Op snelheid buitenom erlangs. Dat zie je nu niet veel meer, het spelletje is enorm veranderd.” Tegenwoordig is Boshouwers dus actief als aanspreekpunt van de JO7 tot en met de JO9, daarvoor was hij ook nog twee jaar lang leider van het tweede. “Onze jeugdcommissie bestaat uit vijf man en in principe hebben we eigenlijk allemaal ons eigen onderdeel. Regelmatig zitten we bij elkaar, samen met de trainers. Die willen we er zoveel mogelijk bij betrekken, om transparant te blijven.”

Typerend

Als jeugdtrainer, weet Boshouwers natuurlijk als geen ander waar hij over praat. “Bij ons eigen team zijn we nu heel erg bezig met overspelen. Er is onderling best een verschil in wat ze kunnen, maar voetballen doe je niet alleen. Dus hameren we enorm op overspelen.” Ook buiten het veld, heeft Boshouwers het meer dan goed naar zijn zin. “Het sociale, vriendelijke en gezellige, is wel typerend voor Cluzona. Of het nu goed of slecht gaat, er is altijd wel een feestje. En de omgang met mensen is gewoon heel fijn.” Reden voor hem, om nog wel een tijdje door te gaan. “Zolang mijn zoontjes in de jeugd spelen, blijf ik nauw betrokken!”

Klik op Cluzona voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Cluzona voor meer informatie over de club.