‘Heel bijzonder voor een dorpje als Moerstraten’

0
147
Moerstraten

Geen school, weinig aanwas en daardoor eigenlijk nauwelijks jeugd. En toch bestaat Moerstraten dit seizoen 50 jaar. Tijd voor een feestje, vinden onder meer Angela Veraart en Adri Godschalk als onderdeel van de jubileumcommissie. “Het is heel bijzonder, zeker voor zo’n klein dorpje.”

En dus staat 17 augustus volledig in het teken, van dát jubileum. In de vorm van een feestdag, vertelt Veraart (53). “We beginnen met een kindermiddag, vol voetbalactiviteiten en dingen zoals een springkussen. Daarna spelen we om 17:00 uur een wedstrijd tegen FC de Rebellen.” Met een team vol bekende gezichten, aan Moerstraten zijde. “Iedereen van ons die mee wil doen, mag meedoen!” Gevolgd door een receptie én bijbehorende feestavond. “Daar zijn we nu volop alles voor aan het regelen. Van een tent tot aan de loterij.”

Verenigingsleven

Het bestuurslid is als vanzelfsprekend trots op het 50-jarig bestaan van haar club. “Het is bijzonder dat we het toch hebben gered. Moerstraten is klein, maar het verenigingsleven is heel groot. We staan altijd voor elkaar klaar.” Zo ook de 69-jarige Godschalk. Tegenwoordig penningmeester bij de vereniging. “Ik zit al bijna 30 jaar in het bestuur. Onder meer als secretaris, jeugdcoördinator of hoofd van het veldonderhoud. Dat is zo gegroeid, want mijn vrouw voetbalde hierzo.” Zelf was Godschalk een stuk minder van het voetballen, vertelt hij. “Pas op mijn 42ste sloot ik aan bij Moerstraten, daarvoor voetbalde ik in het ‘wild’ of in de zaal.” Ook zijn collega, was allesbehalve ‘voetbalminded’. “Ik was eigenlijk altijd anti-voetbal, tot mijn zoon en twee dochters gingen voetballen. Bij de jongste ben ik jarenlang jeugdleider geweest en een paar jaar geleden, begon ik als notulist.” En dat doet ze nog steeds. “Verder sta ik in de kantine en regel ik alles voor de jeugd.” Het leverde haar onlangs een mooie onderscheiding op. “Op Koningsdag heb ik de Roosenspeld gekregen, voor al mijn vrijwilligerswerk bij verschillende verenigingen in Moerstraten.”

Toekomst

Tegenwoordig gelukkig dus ook bij de voetbal. “Ik vind het ontzettend leuk, vooral omdat mijn kinderen hier nu zitten. Daardoor is het hartstikke gezellig.” Al maakt Veraart, wonend op steenworpafstand van het sportpark, zich wel zorgen. “De toekomst is twijfelachtig, het is afwachten wat die brengt. Zolang er geen jeugd komt, weten we dat we niet nog eens tien jaar zullen bestaan.” Ook Godschalk ziet het wat dat betreft somber in. “Onze accommodatie is prachtig, maar als je geen jeugdelftallen meer op de been kunt brengen…”

Klik op FC Moerstraten voor de laatste artikelen over de club.
Klik op FC Moerstraten voor meer informatie over de club.