Lubrecht boezemt met postuur en stem ontzag in op de voetbalvelden

0
155

Ray Lubrecht is de talentvolle, veelzijdige doelman van Victoria’04 A1. De negentienjarige voetballer mikt op een plek in het eerste elftal.

De spitsen van de tegenstanders moeten het gevoel hebben met hun oor tegen een scheepshoorn te hangen, wanneer Lubrecht zich verbaal laat gelden. Met een basstem waaraan zanger Jim Bakkum een puntje kan zuigen, zegt de keeper: “ik denk dat ik wel duidelijk ben.”

Lubrecht schreef zich als C-junior in bij het Vlaardingse Victoria’04. Nadat zijn ouders waren gescheiden liet hij Zeist voor wat het was, om in Zuid-Holland vol goede moed het doel te verdedigen. “Victoria’04 is een heerlijke club”, zegt de man die als B-junior een jaartje bij defensie ging werken maar daarna terugkeerde bij de club.

“Ik denk dat de balans tussen sfeer en prestaties heel goed is bij Victoria’04. In de kantine hebben we gezelligheid en gekkigheid, maar op het veld willen we echt alleen maar winnen.

We hebben een prima team met de A1 en hoeven niet onder te doen voor de A1 van sommige andere clubs. Tegen de A1 van VFC hebben we drie heel mooie finales van het Vlaardings kampioenschap gespeeld.”

“We verloren wel drie keer, maar het was steeds net aan”, vervolgt Lubrecht. “Twee keer verloren we met één doelpunt verschil en de andere keer won VFC na strafschoppen. Victoria’04 en VFC zijn wel duidelijk de toonaangevende clubs van Vlaardingen, als het om jeugd gaat. Sommige andere clubs hebben niet eens een A1- elftal meer. Bij ons bloeit de jeugdtak echt volop.”

Lubrecht is een doelman met veel lengte, die zoals gezegd ontzag inboezemt bij de voorwaartsen die op hem afstormen. In het persoonlijke duel is hij moeilijk te kloppen, als regisseur van de defensie laat hij zijn zware basstem gelden. “En ik ben ook sterk op de lijn”, zegt de bijna twintigjarige.

“Ik weet goed wat mijn sterke punten zijn en waar ik mezelf nog flink kan verbeteren. Hoge ballen zijn niet mijn favoriet, als ik moet uitkomen ben ik niet op mijn best. En ik denk dat mijn trap ook wel voor verbetering vatbaar is.

Ik werk er in elk geval hard aan om op dat punt progressie te boeken.”

Met het oog op de toekomst stelt Lubrecht dat hij zijn kans in de selectie wil beproeven. Een poging de eerste doelman van Victoria ‘04 te worden is het streven van de talentvolle keeper. “Ik wil echt voor het eerste gaan, daar doe ik niet geheimzinnig over”, licht hij toe. “Ik wil per se bij het eerste elftal komen. Liever in het eerste op de bank, dan bij het tweede een basisplaats.”

Om zijn leven buiten het veld te bekostigen werkte Lubrecht een jaar in een loods. Het goeie ouwe magazijnwerk, waar natuurlijk nog nooit iemand slechter van is geworden. Lachend vertelt hij waaraan hij momenteel met veel ijver werkt. “Ik ben een cd-single aan het opnemen”, klinkt het trots.

Aha, dus ook daar kan hij die basstem voor gebruiken? De vergelijking met Jim Bakkum komt hem niet onbekend voor. “Ik ben nog in een testfase, maar het kan heel leuk worden. Ik treed al op in kroegen en in de kantine, de basis heb ik wel.”