Bristol (Roosendaal) wint KNVB Beker zaalvoetbal

0
106

De dames hebben een historische zegen behaald in het dames zaalvoetbal. Als Roosendaalse vereniging zijn de meiden de eerste die de KNVB district zuid 1 beker weten te winnen.

Bristol moest het opnemen tegen de nummer drie van de ranglijst zuid 1. Het werd als snel duidelijk dat Brabantia een geduchte tegenstander was. Zeker in het begin was het aftasten van beiden kanten, maar Bristol was aanvallend wel sterker. Het duurde 7 minuten voordat Gritthe Vaissaire de 1-0 snoeihard te touwen in joeg. Het vertrouwen was bij coach Lauwen groot want de jonkies werden al vrij snel ingebracht. Fleur de kinderen dacht dat haar inzet werd gekeerd maar de keepster anticipeerde de bal verkeerd en met veel blijdschap kwam de teller op 2-0.

In de laatste 25 minuten zat het venijn. Brabantia kwam tot de aansluitingstreffer, maat kort daarna zag Lesley Heuser zag haar lange bal verkeerd beoordeeld door de keepster 3-1. Opnieuw Vaissaire zorgde zelfs voor de 4-1. Tocht werd het 8 minuten voor tijd super spannend. Brabantia kwam nog terug tot 4-3, en Ashley de Bie moest zelfs een bal van de lijn halen. De ontlading was super na het laatste fluitsignaal.

Opportunisme en emotie
“Dit is heel mooi voor de ploeg, maar nog veel mooier voor de vereniging, zie uitblinker Griffth Vaisaire na afloop. “Onze supporters waren geweldig aanwezig. Het is ongelooflijk dat we dit voor elkaar hebben gekregen. Winnen van Brabantia in bijna hun eigen woonplaats dat is het mooiste dat er is.” Griffth vond de triomf niet onverdiend. “In de eerste helft hadden we problemen in de opbouw. Na de rust speelden we met meer opportunisme en emotie en dat heeft geholpen. Heel even kwamen we in de problemen. Maar uiteindelijke pakken we die belangrijker beker. Dit voelt echt heel lekker.”

Met het winnen van deze beker gaan de dames volgens seizoen meestrijden met de landelijke KNVB beker.