Liesblessure zet streep door seizoen van Sven de Clippelaar bij Vogelwaarde

0
426
Sven de Clippelaar Vogelwaarde

VOGELWAARDE – Langzaam kreeg Sven de Clippelaar net voor winter last van ‘pijntjes’. Maar op den duur bleek het zo hardnekkig, dat de speler van Vogelwaarde genoodzaakt was rust te nemen. Dat hielp niet, want inmiddels is duidelijk dat de liesblessure hem minimaal tot het eind van dit seizoen aan de kant houdt.

“Dat is natuurlijk zwaar klote. Maar ik weet nu in elk geval wel wat het is en kan met de fysio gericht toewerken naar volgend seizoen. Want de hoop die ik had om dit seizoen nog een paar speelminuten te maken, die heb ik inmiddels wel uit mijn hoofd gezet. Best ook wel balen, want voor mij is voetbal echt een uitlaatklep.”

Tijdens de trainingen kreeg De Clippelaar voor de winterstop steeds meer te maken met pijnklachten. En bezoek naar de huisarts bracht geen uitkomst. De sportarts die daarna werd geraadpleegd, die kwam na een echo met de diagnose. De 23-jarige middenvelder is wel blij dat nu helder is waar de pijn vandaan komt. “De pijn en irritatie komen uit mijn lies en dat gaf allerlei ongemakken. Onverwachte bewegingen dat geeft veel pijn. Gewoon lopen dat gaat wel en ik doe nu ook wel wat fitness. Want helemaal niks doen dat zit niet in mijn karakter. Maar als je graag voetbalt en dan moet toekijken, dat is echt verschrikkelijk.”

De Clippelaar heeft altijd het shirt van Vogelwaarde gedragen en debuteerde op zijn zeventiende in de hoofdmacht. Daar speelt hij normaliter aan de zijkant van het middenveld. “Ik kan eigenlijk daar wel op alle posities uit de voeten, maar centraal hebben we best wat spelers die daar misschien wel beter zijn dan ik. Dus aan de zijkant op het middenveld vind ik ook prima, als ik maar kan spelen en van waarde kan zijn.”

Momenteel blijft echter tot het eind van dit seizoen de bijdrage van De Clippelaar beperkt tot het supporteren vanaf de zijlijn. “Frustrerend idee, maar het is niet anders. We hebben al niet een heel brede selectie en dan is elke speler die wegvalt er eentje te veel. Maar te vroeg beginnen of met pijntjes blijven doorgaan daar heeft niemand wat aan. Ik heb het lang geprobeerd, maar op een gegeven moment moet je naar je lichaam en zeker ook de specialisten luisteren. Dus nu ben ik volop bij de fysiotherapie aan het werken en trainen om komend seizoen weer van waarde te kunnen zijn.”

Want hoewel hij doordeweeks in Eindhoven woont én voor een bedrijf in de energietransitie in Arnhem werkzaam is, komt De Clippelaar elke weekend terug naar Zeeuws-Vlaanderen om te voetballen. “En voor mijn vriendin natuurlijk ook, want die woont nog hier. Het zijn voor mij mooie redenen om toch elke week terug te keren. Doordeweeks doe ik aan zaalvoetbal en op vrijdagavond train ik dan bij Vogelwaarde. Dat is ook mooi om met vrienden te doen en tegelijk mijn vriendin en familie te kunnen zien. Nu is het trainen dan even weggevallen, maar de reis naar Zeeuws-Vlaanderen blijf ik wel maken. Want hoewel ik niet kan spelen, ben ik er bij de wedstrijden en op trainingsavond wel altijd bij. De beleving is anders, de spanning ook. En je mist natuurlijk de lol en verhalen in de kleedkamer. Maar het meest vervelende blijft, dat je geen sportieve bijdrage kan leveren om te proberen rechtstreeks te handhaven. We liggen op koers en hopelijk kunnen we het tot het eind van dit seizoen volhouden. Bij de bovenste zeven ploegen eindigen, dan zijn we rechtstreeks veilig. Dat zou mooi zijn en kan ik volgend seizoen sowieso weer in de vierde klasse spelen.”

Klik op VV Vogelwaarde voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Vogelwaarde voor meer informatie over de club.