SVV heeft eerste bouwstenen gelegd met trainer Ramon Bronkhorst

0
458
Ramon Bronkhorst SVV

Hij zag veel spelers komen, maar ook weer veel gaan. Voor trainer Ramon Bronkhorst stond zijn eerste jaar in SVV-dienst in het teken van het leggen van de eerste bouwstenen. “We hebben de eerste stap gezet en er staat een vaste kern van veertien spelers”, zegt hij over de selectie van de Schiedamse vijfdeklasser.

Hij wist dat het een boeiend seizoen zou worden. Toen Bronkhorst op sportpark Harga aan zijn klus begon deed hij dat in de wetenschap dat er vrijwel een nieuwe selectie stond. “Een vreemdelingenlegioen. Er waren na de degradatie vorig seizoen een hoop jongens vertrokken. Er waren veel nieuwe spelers. Sommige met eerste elftal-ervaring, de meeste echter zonder. Daarvan zijn er in de loop van het seizoen weer veel afgehaakt. De beste spelers zijn gebleven. De kern van het team wordt gevormd door het handjevol jongens dat er in de vierde klasse ook al bij was.”

Het hebben van een nieuwe selectie had ook grote invloed op het seizoensverloop. Een groot deel van de selectie was of herintreder of maakte voor het eerst kennis met het selectievoetbal. “Van niets naar selectievoetbal doe je niet zomaar”, zegt Bronkhorst, die werd geconfronteerd met een golf aan geblesseerde spelers. “Helemaal onverwacht kwam dat niet.”

De start van de competitie verliep daardoor moeizaam. “In de laatste vijf, zes weken voor de winterstop is het beter gaan draaien, op het moment dat we meer in een vaste opstelling gingen spelen. Daarvoor speelden we elke week in een andere samenstelling.”

Door de goede reeks had SVV bij de start van de tweede competitiehelft nog kans op een nacompetitieplek. De Schiedammers verloren volgens Bronkhorst echter een paar keer volkomen onnodig. “Vlak na de winterstop verloren we met 2-0 van Melissant. We beëindigden de wedstrijd met negen man. Met elf tegen elf en elf tegen tien waren we zeker niet minder dan Melissant, dat een goede ploeg. Ook tegen koploper SCO’63 speelden we goed. Tegen Pernis hadden we een beetje pech. We hebben een paar momenten gehad om weer terug in de race te komen, maar we hebben die niet gepakt.”

Dat kwam mede doordat SVV veel doelpunten moest incasseren. “Ons seizoen wordt gekenmerkt doordat we niet scherp aan wedstrijden beginnen. We hebben regelmatig gehad dat we heel snel achterstonden. Niet met 1-0, maar met 2-0 of 3-0. Tegen Pernis keken we binnen twintig minuten tegen een 3-0 achterstand aan. Vervolgens waren wij zeventig minuten de betere ploeg. NTTV-uit zelfde verhaal.”

Bronkhorst wijt het manco van dit seizoen aan volwassenheid. “We zijn vaak te naïef geweest. We wilden lekker voetballen, terwijl het bij eerste elftallen gaat om de punten.”

Als SVV zijn laatste twee wedstrijden wint, eindigen de Schiedammers waarschijnlijk op de zesde plaats in het eerste jaar in de vijfde klasse. Bronkhorst: “Natuurlijk willen we meer komend seizoen. We zullen echter ook kwaliteit moeten toevoegen. Er staat een aardige basis. De eerste stap is gezet. Ik verwacht dat van de huidige kern iedereen blijft. Er lopen wat gesprekken met jongens met eerste elftal-ervaring. Daarnaast keert ook onze beste speler weer terug. Hij is na onze zesde wedstrijd vertrokken voor een wereldreis. Dat had hij ruim van tevoren aangekondigd. Met hem alleen erbij zijn wij al een stuk sterker.”

Klik op sv SVV voor de laatste artikelen over de club.
Klik op sv SVV voor meer informatie over de club.