Lekkerkerk stunt tegen koploper SV Charlois

0
142

Afgelopen zaterdag stond voor Lekkerkerk de moeilijke thuiswedstrijd op het programma tegen het Rotterdamse SV Charlois. Deze ploeg staat vanaf het begin van de competitie aan de top van de ranglijst en lijkt op weg naar het kampioenschap. In de uitwedstrijd verloor Lekkerkerk uiteindelijk met 2-0. Na de nederlaag van twee weken geleden tegen DVO’32 kon Lekkerkerk de punten wel heel goed gebruiken. De weersomstandigheden waren verre van optimaal. Een stormachtige wind schuin over het veld, leek een beetje in het voordeel te zijn van Lekkerkerk en niet in de verzorgd voetballende koploper.

Lekkerkerk begon goede aan de wedstrijd. Tegen de wind in speelde het met Bart Sterrenburg in de spits en kort daarom heen nog drie aanvallend ingestelde spelers. Door de harde wind mee kwam SV Charlois niet echt aan goed voetbal toe. Lekkerkerk daarentegen zette vanaf het begin op bepaalde momenten goede druk op de verdediging van de soms nonchalant spelende achterhoede van de bezoekers. In de achtste minuut leverde dat succes op voor de thuisploeg. SV Charlois kreeg de bal na een bal van de linkerkant van Lekkerkerk niet goed uit het strafschopgebied weg. De poging van Stijn Ruberg belandde voor de voeten van de zeer sterk spelende Pim Molenaar. Zijn verwoestende uithaal verdween tegen de wind in diagonaal in de verre kruising. De keeper was compleet kansloos op het mooiste doelpunt van Lekkerkerk dit seizoen. De voorsprong was op basis van de eerste minuten verdiend.

Na deze openingsgoal zette SV Charlois wat meer aan zonder dat er grote kansen ontstonden voor de goal van keeper Robin Schiedon. De pogingen van afstand leverde voor Robin geen grote problemen op. Lekkerkerk probeerde via de zeer sterk spelende Bart Sterrenburg via snelle uitvallen gevaarlijk te worden. In de 28e minuut kwam Lekkerkerk weer gevaarlijk opstomen over de linkerkant. Luke Sitskoorn zette goed door en kon tien meter vanaf de achterlijn de bal voorgeven richting de opgekomen Pim Molenaar en Bart Sterrenburg. De bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Bart, die wel raad wist met de open kans alleen voor de keeper van de bezoekers. Zo stond net binnen het half uur verrassend 2-0 voor de thuisploeg. Na deze treffer ging SV Charlois steeds meer op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de Lekkerkerkse verdediging speelde een puike partij en gaf heel weinig weg. Als het een keertje dreigend werd stond altijd nog keeper Robin Schiedon paraat. Tot aan de rust kreeg Lekkerkerk nog een paar kansen om gevaarlijk uit te breken, maar door onzuiver en soms te haastig spel leverde het geen grote kansen meer op. SV Charlois had een lastig eerste helft tegen het prima spelende Lekkerkerk. Ook had het daarbij ook nog eens een aantal momenten dat het in discussie ging met de scheidsrechter van dienst. De, in de ogen van Lekkerkerk, prima leidsman vond het na 47 minuten genoeg en floot voor rust.

Tweede helft

Na rust speelde Lekkerkerk met wind schuin in de rug. Ondanks dat begon de tweede helft weer zoals de eerste helft. SV Charlois kon niet echt een vuist maken en Lekkerkerk bleef gevaarlijker in de omschakeling. Na twee minuten spelen onderbrak de scheidsrechter de tweede helft voor 5 minuten vanwege een paar harde klappen onweer. Na de hervatting kreeg Lekkerkerk in de 50e minuut een vrije trap na een flinke charge op Luke Sitskoorn. De vrije trap was een prooi voor Pim Molenaar. Zijn harde schot leverde voor de doelman van de koploper flinke problemen op en hij kon de bal dan ook niet meer dan tegenhouden.

De terugspringende bal viel helaas voor Lekkerkerk net tussen de inkomende Bart Sterrenburg en Alex Velsink in en kon zodoende niet binnen geschoten worden. Dat had de beslissing in de wedstrijd al kunnen zijn. Het wedstrijdbeeld bleef hetzelfde. De koploper probeerde het wel maar kon geen vuist maken en Lekkerkerk loerde op een snelle uitbraak. In de 68e minuut werd heel even niet opgelet aan de rechterzijde van de Lekkerkerkse verdediging. De linker aanvaller van de bezoekers kon de bal voorgeven. Door de wind kwam de bal p het hoofd van de achteruitlopende spits van SV Charlois. Die kopte de bal over de uitkomende Robin Schiedon in het lege doel. Zo stond het ineens 2-1 en kwam er bij SV Charlois weer geloof in een goed resultaat.

De koploper zette Lekkerkerk na de aansluitingstreffer vast op eigen helft. Lekkerkerk had het moeilijk maar ondanks de aandringende bezoekers gaf het heel weinig kansen weg. Het werd wel regelmatig dreigend maar uitgespeelde kansen creëerde SV Charlois niet. Bij een poging van afstand had Lekkerkerk het geluk aan zijn zijde, de bal spatte via de lat over het doel. Bij een snelle uitbraak van Lekkerkerk in 79e minuut werd Bart Sterrenburg op de rand van het strafschopgebied neergelegd. Door commentaar van de laatste man van SV Charlois op de beslissing van de scheidsrechter, besloot de laatste om de speler binnen twintig seconden twee keer geel te geven. Zodoende moesten de bezoekers met een man minder het restant van de wedstrijd uit spelen. Vanaf dat moment kreeg de thuisploeg ook weer wat meer grip op de wedstrijd en werd het ook weer dreigender richting de goal van SV Charlois. De prima spelende Mike van Gent zette in de 85e minuut heel goede door over de rechterkant. Zijn strakke voorzet bereikte de ingevallen Hamid Sarrafzadeh die helaas net niet de 3-1 kon binnen tikken. Zo bleef het tot aan het eindsignaal van de scheidsrechter spannend. Na 94 minuten floot deze af met een mooie 2-1 overwinning voor de thuisploeg