Lekkerkerk en FC IJsselmonde spelen vermakelijke wedstrijd: 3-3

0
110

Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd van seizoen 2018-2019 op het programma. Lekkerkerk speelde tegen de kampioen van de 4e klasse van vorig seizoen FC IJsselmonde. De gasten uit Rotterdam hadden de eerste wedstrijd met 6-2 gewonnen van Excelsior en waren de trotse koploper na de eerste speelronde. Bij de Rotterdammers is oude bekende John van Leeuwen de verantwoordelijke trainer. John werd in de kleedkamer verraste door een tiental reigers. In zijn periode bij Lekkerkerk was John geleerd om bij iedere thuiswedstrijd reigers te tellen in de polder.

Lekkerkerk had een drietal andere spelers terug inde basis. Bart Sterrenburg en aanvoerder Tristan de Bruijn waren terug van een oude schorsing van vorig seizoen en Stefan Verwaard was weer fit genoeg na een voetblessure. Vanaf het begin zocht de thuisploeg de aanval en probeerde FC IJsselmonde terug te dringen op eigen helft. De bezoekers loerden op een snelle gevaarlijke counter via de grote sterke spits en de handige kleine aanvaller daar om heen. Bij de eerste snelle uitval stond de gehele Lekkerkerkse verdediging te slapen toen de rechtermiddenvelder doorkwam en na een doorgetikte bal ineens vrij voor keeper Robin Schiedon stond. Deze buitenkans liet de speler van FC IJsselmonde niet liggen en zo stond het inde achtste minuut 0-1. Na deze vroege goal was Lekkerkerk het even kwijt en dat resulteerde in de 19e minuut zelfs tot 0-2. Bij een scherpe counter stonden alle spelers van de thuisploeg uit positie. Ook bij deze goal was Robin Schiedon kansloos. Lekkerkerk leek een verloren wedstrijd te spelen, maar dat was slechts schijn. Vanaf halverwege de eerste helft kreeg Lekkerkerk de overhand in de wedstrijd en drukte de bezoekers terug op eigen helft. In de 36e minuut resulteerde dat in 1-2 na een bal achter het standbeen van Stefan Verwaard. Een prima voorzet vanaf de rechterkant van Luke Sitskoorn werd door spits Stan Burggraaf prima doorgekopt. Stefan kon vervolgens van dichtbij scoren. Vier minuten later was het weer gelijk. Na een prachtige aanval die werd in gezet door de sterk spelende Mike van Gent, kon Bart Sterrenburg de mooie aanval bekronen nadat Stefan Verwaard de bal breed had gelegd in het strafschopgebied. In het restant van de eerst helft kreeg Lekkerkerk nog een paar kleine mogelijkheden om met een voorsprong de rust in te gaan, maar helaas werd het net niet meer gevonden. Na 20 seconden blessuretijd floot de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft.

Na rust wilde Lekkerkerk doorgaan zoals het de eerste helft geëindigd was, maar de bezoekers kwamen beter uit de kleedkamer dat de thuisploeg. Lekkerkerk kreeg het vooral lastig bij dode spelmomenten. Dan kwamen de grote en sterke verdedigers mee het strafschopgebied in. Een paar hachelijke momenten in het strafschopgebied van Robin Schiedon werden nog goed doorstaan, maar bij een corner in de 68e minuut werd er slap weggewerkt door de Lekkerkerkse spelers en hobbelde de bal uiteindelijk langs de kansloze Robin Schiedon. Lekkerkerk moest dus weer op zoek naar de gelijkmaker. Ook nu kwam die, en wel heel snel. Eén minuut na de 2-3 stond het weer gelijk. Een vrije trap werd door Kevin van Gent bij de tweede paal neergelegd op het hoofd van Pim Molenaar. Pim kopte de bal voor het doel waar de instormende Tristan de Bruijn de kan bal snoeihard binnen kopte. Na deze gelijkmaker bleven beide ploegen op zoek naar de drie punten. Lekkerkerk werd nog twee keer heel gevaarlijk. Een mooie kopkans van Pim Molenaar verdween helaas net in het zijnet en een goeie actie van spits Stan Burggraaf leverde net geen vierde treffer op. De bal ging millimeters voorlangs bij de tweede paal. Ook FC IJsselmonde werd één keer heel gevaarlijk. Gelukkig kon Stefan Verwaard de bal nog van de doellijn wegwerken. In de laatste paar minuten strooide de scheidsrechter ineens nog met een flink aantal gele kaarten voor beide ploegen, zonder dat het, van af de kant gezien, echt noodzakelijk leek. Na een enerverende wedstrijd floot de scheidsrechter na 95 minuten voor einde wedstrijd.

Lekkerkerk heeft na een 0-2 achterstand een prima comeback gemaakt in de eerste helft waardoor het bij de rust verdiend op 2-2 stond. Nadat het in de tweede helft weer op achterstand kwam, maakte de Lekkerkerkse ploeg wederom gelijk. Een gelijkspel was gezien de verhoudingen op het veld en het scoreverloop een prima weerspiegeling van de wedstrijd. Na de 3-3 had Lekkerkerk kansen op de overwinning maar ook de bezoekers kregen nog één grote kans op de overwinning. Enige smetje op de wedstrijd waren een aantal gele kaarten bij beide ploegen die onnodig leken. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen CION in Vlaardingen. De wedstrijd begint om 14.30 uur op het Sportpark Broekpolder Deltasport aan de Kooikersweg nummer twee.