Oirschot Vooruit en Leones delen de punten

0
79

In een rommelige wedstrijd waarin Leones de meeste en beste kansen kreeg, zijn de punten eerlijk verdeeld. Door een doelpunt van Dorus van de Wal voor de rust en de gelijkmaker in de 15e minuut na rust door spits Stefan de Jong van Leones kon er toch door beide ploegen gejuicht worden.

Een uitstekend leidende scheidsrechter Loontjes en zijn twee assistenten hebben vandaag een leuke wedstrijd mogen begeleiden. Beide ploegen speelden voetbal om te scoren en ze kregen dan ook alle twee kansen om de score te openen. Zo was er in de 5e minuut al een gevaarlijk schot op doel van Oirschot Vooruit en kreeg 4 minuten laten Oirschot Vooruit haar eerste grote kans op de openingstreffer. Beide pogingen leverden geen doelpunt op.

Na een kwartier kreeg Joris Swaanen een kans met een schot op doel maar helaas werd er te slap ingeschoten. Hierna werd Leones sterker en bleek het ook feller op de bal te zitten. Dit resulteerde in steeds meer balbezit voor Leones en ook meer doelkansen. Gelukkig stond keeper Menno Kuulkers iedere keer op de juiste positie.

In de 35e minuut kwam er een uitbraak voor Oirschot Vooruit waarbij de bal op doel werd geschoten door Fons Meeuwis. De keeper van Leones kreeg de bal niet onder controle waardoor Dorus van de Wal de bal in tweede instantie simpel binnen kon koppen, 1-0. Hierna bleef het spel nog op en neer gaan en werd de rust bereikt met dezelfde tussenstand.

Na rust begon Leones, evenals in de eerste helft, feller dan Oirschot Vooruit en ook nu kreeg het de beste mogelijkheden. In de 60e minuut was het dan eindelijk raak voor Leones door spits Stefan de Jong die de bal simpel kon binnentikken.

Het spel bleef hierna op en neer gaan en ook nu weer kansen aan beide zijden. Veelvuldig werden er lange ballen gespeeld naar voren waardoor de spitsen weer achter de bal aan konden gaan. Max Vervoort werd in de 75e minuut nog gewisseld voor Gijs Sebregts die vrij snel daarna alleen voor de keeper kwam maar hij miste jammerlijk. Daan Hagemeier nog in het veld voor Dorus van de Wal en hij kreeg nog een grote mogelijkheid op de winnende treffer maar helaas werd ook deze kans niet benut.

Al met al een leuke en sportieve wedstijd met veel strijd waarin Oirschot Vooruit de meest gelukkige was met 1 punt.

Volgende week de uitwedstijd naar koploper Woezik uit Wijchen.