Kay Dam mikt met NVS op nacompetitie in de vijfde klasse

0
333
GVDB8603- 1

Wanneer de ploeg zich vooral op het voetbal richt, dan is NVS een elftal dat volgens verdediger Kay Dam (21) erg lastig te bespelen is. Maar te vaak nog zorgen andere zaken ervoor, dat niet altijd het maximale uit de kwaliteiten wordt gehaald.

“Dat klopt. We laten ons in sommige wedstrijden te vaak en te veel uit onze tent lokken. Gaan dan mee in het spel van tegenstanders of reageren te veel op randzaken. Dat levert dan onnodige kaarten, irritaties en soms onnodig puntverlies op. Wanneer we met elkaar de focus op het veldspel leggen, dan ben ik er van overtuigd dat er veel meer inzit. Want gezien de kwaliteiten die we hebben de spelersgroep, de mix aan jonge gasten en ervaren spelers ook, dan zou nacompetitie voor promotie een realistische doelstelling zijn vind ik persoonlijk.”

Kay Dam is uitgesproken over de ambitie die hij zelf in elk geval heeft. Momenteel is NVS thuis op Sportpark De Danen al een half jaar ongeslagen. Op 12 februari 2023 nam v.v. Molenschot na een 2-5 overwinning voor het laatst drie punten mee uit Nieuw Vossemeer. “Dat zegt wel hoe we thuis voor de dag komen. Jammer genoeg weten we het dan in uitwedstrijden niet altijd voor elkaar te krijgen om de volle buit mee te pakken. Wanneer we die omslag kunnen maken, dan zouden we veel hoger eindigen. Het is wel iets waar we, zeker na de verloren wedstrijd uit bij Vogelwaarde, hebben gesproken. Daar ging het op heel veel fronten mis en verloren we ons hoofd. Dan verlies je daar volledig onnodig en dat kunnen aan het eind van de rit wel belangrijke punten blijken te zijn.”

De jonge centrale verdediger, die in het eerste elftal van NVS overigens samenspeelt met zijn 19-jarige broer Tym, loopt al zijn gehele voetballeventje rond op het sportcomplex. In de jeugd werd hij nog getraind door zijn vader en hij stroomde door alle leeftijdsgroepen omhoog richting het eerste elftal. “Daar speel ik nu een jaartje of vier, waarvan de laatste twee ook echt als vaste basisspeler. Het is voor mij de ideale invulling van de vrije uren, naast mijn baan als werkvoorbereider in de bouw. Ik ben opgegroeid met twee trainingsavonden en een wedstrijddag in het weekend. Hoewel ik nog een HBO-studie vol in de Bouwtechnische bedrijfskunde én me toeleg op het lopen van marathons, zou ik het voetballen hier voor geen goud willen missen.”

Dam geniet van het teamgebeuren, zowel op het veld als zeker ook daarbuiten. “We hebben een leuke mix aan leeftijden in de selectie en zijn een groep waarvan er heel veel ook naast het voetbal met elkaar omgaat. Die hechtheid zie je ook wel terug op het veld en dat is mooi om daarvan onderdeel uit te kunnen maken. Ik heb dan ook niet direct de sportieve ambitie om elders ooit te gaan voetballen, ook niet als het een hoger niveau betreft. De kameraadschap die ik hier heb, die is me veel meer waard. En ik ben ook begonnen met het trainen om marathons te gaan lopen, waaronder die van Rotterdam. Ook daar gaat best wat tijd inzitten en dat kan ik nu nog prima combineren met voetbal, werk en studie. Daar wil ik mezelf écht in gaan ontwikkelen en progressie boeken. De combinatie van al die zaken samen zorgen ervoor dat ik geniet van de dingen die ik doe. Als ik in het veld sta wil ik winnen en het maximale eruit halen. Daarin moeten we allemaal denk ik nog stappen maken. Want voetballen kunnen wel, dat hebben we al meermaals laten zien. Als we die lijn verder doortrekken, dan denk ik zeker dat het een heel mooi seizoen wordt voor NVS.”

Klik op NVS voor de laatste artikelen over de club.
Klik op NVS voor meer informatie over de club.