Karsten Borringa pakt zijn kans bij Schoonhoven

0
221
Schoonhoven

Het is snel gegaan met Karsten Borringa. Eind vorig jaar maakte de student Finance en Control zijn debuut als A-junior, inmiddels is hij een vaste waarde in Schoonhoven 1. “Ik heb mijn kans gepakt.”

Het is nog maar een half jaartje geleden dat hij zijn debuut in het eerste elftal van de derdeklasser maakte. In de derby met Lekkerkerk kreeg Borringa een half uur speeltijd als invaller van trainer Mark Weel. “Samen met een ploeggenoot, Giel Schenk, van de jeugd. Een week later mocht ik ook invallen in de thuiswedstrijd tegen Arkel.”

Tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen kwam hij geruisloos het elftal in en veroverde Borringa een basisplaats op ‘zes’. “De jongen die vorig seizoen als controlerende middenvelder speelde, is weggegaan, dus ik wist dat er een vacature was en dat ik een goede kans zou maken om in de basis te komen”, zegt de tiener. “We draaiden in de voorbereiding soepel en wonnen veel. Dat maakte het voor mij ook makkelijker.”

De 18-jarige middenvelder zegt over zichzelf dat hij over een een goed inzicht en goed loopvermogen beschikt. Zijn passing mag er ook zijn. “Het is alleen jammer dat we na een goede start wat zijn teruggevallen. We deden het in de beker goed en wonnen in de competitie ook onze eerste wedstrijd. In de tweede wedstrijd hadden we wat pech en kregen we rode kaart. Daarna hebben we wedstrijden onnodig verloren.” Dat maakt dat Borringa met Schoonhoven op een bescheiden positie terug te vinden is in de derde klasse. “We horen in de subtop te staan.” Daarom weigert hij ook naar onderen te kijken. Wat hem betreft is de verbeten degradatiestrijd in de derde klasse niet iets waarover zijn Schoonhoven moet bekommeren. “We gaan heus nog wel onze punten pakken.”

Met zijn entree in Schoonhoven 1 treedt hij in de voetsporen van zijn eigen vader, die eerder ook voor de hoofdmacht uitkwam. “Uit de verhalen thuis heb ik begrepen dat hij een redelijke voetballer was. Ik geloof wel dat hij trots is dat ik nu ook in het eerste speel.”

Klik op VV Schoonhoven voor meer artikelen over de club.
Klik op VV Schoonhoven voor meer informatie over de club.