Lekkerkerk 3 gaat altijd voor de derde helft

0
267
Lekkerkerkhetderde

Al veertien jaar vormt Lekkerkerk 3 een hecht elftal. Uitkomend in de reserve zesde klasse telt vooral de derde helft. “We zijn best fanatiek, maar het samenzijn staat op één.”

Edwin van Krimpen, aanvoerder van het team, heeft niet lang nodig om te vertellen wat Lekkerkerk 3 is. “We zijn één grote vriendengroep. Goede voetballers, minder goede voetballers. Het sociale aspect staat voorop en voetbal is eigenlijk bijzaak. Ik denk soms wel eens dat we ook samen hadden kunnen darten.”

Voor Van Krimpen bestaat het dagelijkse leven uit barbecues. “Ik verkoop die ‘eien’, je ken ze wel”, zegt hij. “Een goede vriend van mij heeft een logistiek bedrijf en een warehouse. Voor de gein zijn we begonnen om buitenbarbecues te verkopen. Dat heeft inmiddels een aardige vlucht gekregen. We verkopen er zeven per dag. Zo’n barbecue kan je de winter aandoen en een paar uur later staat- ie te pruttelen. Of ik er zelf ook één heb? Uiteraard.”

Van Krimpen was ook één van de grondleggers van Lekkerkerk 3, dat niet altijd onder die naam voetbalde. “We zijn begonnen als het tweede, maar toen speelden de selectieteams nog op zondag. Toen Lekkerkerk met de prestatieteams naar de zaterdag ging, werden wij het vijfde. Doordat twee teams zijn gestopt, zijn we doorgeschoven en zijn wij inmiddels het derde.”

Het daarbij zal het blijven, zegt Van Krimpen. “We hebben geen jongens met grote ambities. De meeste jongens zijn de dertig gepasseerd, al hebben we gaandeweg ook wat jonge jongens erbij gekregen. Jongens die geen trek hadden om in de selectie te spelen of er net buiten vielen. Dat ze erbij zijn gekomen, is nooit een probleem geweest. Ze worden heel snel opgevangen. Als ze van een biertje en gezelligheid houden is het al snel goed.”

Van de oorspronkelijke ploeg zijn negen spelers over. Inmiddels bestaat de ‘selectie’ van Lekkerkerk 3 uit 26 spelers. “Dat lijkt veel, maar ik kan je vertellen dat we onlangs met net elf spelers op het veld stonden. Er zijn nogal wat afmeldingen. Meestal zijn we met zestien of achttien. We hebben één keer gehad in de afgelopen seizoenen dat we in de rust het hele elftal hebben gewisseld, haha.”

Van Krimpen bepaalt de opstelling. “Iedereen heeft wel zo’n beetje zijn eigen plek. Voor mij is dat de nummer tien-positie. Of ik de beste speler ben? Zeker niet. Jeffrey Altheer maakt ook deel uit van het team. Hij heeft betaald voetbal gespeeld bij Excelsior. Hij speelde eerst al bij ons, maar is toen overgehaald om nog twee jaar bij de selectie te spelen. Die is nog zó goed. Er zijn meer jongens die een aardig balletje kunnen schieten en een verleden hebben in de jeugd bij een bvo. Het niveau is best aardig, dat zou je niet verwachten van de zesde klasse. We zijn trouwens trouw qua trainen. Meestal zijn er zeventien, achttien man op de training.”

In januari staat weer het jaarlijkse tripje op het programma. Dit keer is Cadzand de bestemming. “Een trainingskamp is het zeker niet”, zegt Van Krimpen. “We trainen niet, we hebben wel een programma en daar zit ook Brugge in.”

En elk jaar maakt Lekkerkerk 3 werk van de teamfoto. “Dat zijn geen standaardfoto’s”, laat Van Krimpen weten. “We hebben wel eens foto’s gemaakt bij een sponsor tussen de heftrucks en ook op de pont met Lekkerkerk op de achtergrond. Dit jaar hebben we ons laten fotograferen tussen de turntoestellen van gymnastiekvereniging KDO. Hoe we op dat idee zijn gekomen? De lijntjes zijn kort, mijn zus is dé fotograaf en bestuurslid van de gym.”

Klik op VV Lekkerkerk voor meer artikelen over de club.
Klik op VV Lekkerkerk voor meer informatie over de club.