Sprundel zit vol leven: ‘Zorgen voor reuring’

0
666
17_Sprundel_Activiteiten

Ze zijn onmisbaar voor een vereniging en daardoor in deze tijd misschien wel belangrijker dan ooit. Maar gelukkig hebben Bram van Dorst en zijn collega’s, er vooral heel veel plezier in. Want als activiteitencommissie van Sprundel, zijn ze een graag geziene gast. “Het heeft een boost gegeven aan onze vereniging.”

In zijn derde seizoen als lid van de commissie, ziet Van Dorst (29) dat het werkt. “We proberen nieuwe activiteiten te organiseren, om leden te behouden én aan te trekken.” Iets dat bij hem persoonlijk, op vroege leeftijd al lukte. “Ik voetbal vanaf mijn vierde bij Sprundel, en zit nu in het eerste. Een stofzuiger op het middenveld. Duels spelen en hard werken.” Maar natuurlijk is het verenigingsgevoel meer dan dat. “Het is echt een familieclub, met een belangrijke functie in het dorp. Die betrokkenheid in de gemeenschap ervaar je binnen alle leeftijden.”

Iets betekenen

Ook bij hemzelf. “De afgelopen jaren heb ik verschillende dingen als vrijwilliger gedaan. Jeugdtrainer, beachsoccer en de social media. De lijntjes zijn kort, dus je weet iedereen te vinden. Veel mensen die een handje uit willen steken, is wat Sprundel zo groot en mooi maakt.” Die handjes steekt Van Dorst zelf, dus ook met alle liefde uit. “Ik kreeg de vraag of ik een actieve rol wilde binnen het bestuur. Dat was toen niet te combineren, maar ik had wel de ambitie om iets te betekenen voor de vereniging. Binnen het organiseren van activiteiten, lagen genoeg mogelijkheden.” Een win-winsituatie, legt Van Dorst uit. “Op die manier konden we sommige mensen ontlasten van dubbele functies, waardoor ze zich konden richten op één ding.” Een belangrijke bijdrage dus, al doet hij dat natuurlijk zeker niet alleen. “We hebben een groepsapp met een man of acht, de harde kern bestaat uit zes. Dat zijn naast mij: Lars van den Broek, Rick de Bruyn, Tom Koevoets, Angelo Heeren en Ad Lazeroms.” Een gemixte groep, en dat is niet voor niks. “Twee gasten van begin twintig hebben we er ook bij betrokken én juist iemand van een jaar of veertig, vijftig. Dat is goed voor het type activiteiten, maar ook voor later.” Zodat alle doelgroepen zijn gewaarborgd. “We doen iets met FIFA, organiseren een tof nieuwjaarstoernooi of spelen een derby op een avond. Zo heb je voor iedereen wel iets.”

Met vrienden

Maar voor wie dacht dat dit het was, heeft het goed mis. “We zijn opnieuw begonnen met de Rucphen Cup. Nu nog voor drie teams, straks hopelijk weer vijf. Verder doen we disco op de zondag, een Oktoberfest, kaartavond, darten of een jeugdkamp.” Kortom, ze hebben het er bij Sprundel maar druk mee. “Daarom hebben we ook echt die groepsgrootte van acht nodig, dan blijft het een beetje behapbaar en kun je dingen verdelen.” Gelukkig levert het tot nu toe, vooral ook heel veel energie op, vertelt Van Dorst. “Het is leuk om iets terug te kunnen doen. En daarnaast, is het ook heel belangrijk om te zorgen voor een stukje reuring op de club. En er is toch niks mooiers dan om dat samen te doen met vrienden?” Dus doen ze er nog maar een schepje bovenop. “De Rucphen Cup willen we graag uitbreiden en ook het nieuwjaarstoernooi willen we met nóg meer seniorenteams gaan doen. Daar zijn we net mee gestart, maar is voor mij tot nu toe het mooiste wat we hebben gedaan!” Een datum om te gaan brainstormen, is dan ook al geprikt. “We willen iedere maand iets terug gaan laten komen, qua activiteit.” Allemaal om te zorgen dat er leven in de club is én blijft. “Die saamhorigheid is voor ons het belangrijkste. Dus zolang het leuk blijft, blijven we het doen. Maar er moet wel verjonging blijven!” Zodat ook op social media de boel gepromoot kan worden, lacht de inwoner van Sprundel. “Als we alle appjes meetellen, gaan er stiekem heel wat uurtjes in zitten. Samen met vrienden, is dit gewoon heel leuk en een mooie manier om betrokken te zijn!”

Klik hier voor meer informatie over SV Sprundel
Lees hier meer artikelen over SV Sprundel