Karl Vergouwen ademt nog steeds voetbal

0
221

“Leeftijd zit in je bovenkamer.” Het is een uitspraak die past bij Karl Vergouwen. De 59-jarige trainer stond aan het roer bij onder andere GOES, Oostkapelle en VC Vlissingen, maar kan er nog altijd geen genoeg van krijgen. Dit jaar begint hij aan zijn tweede seizoen bij Wemeldinge, ‘zijn’ Wemeldinge.

In 2020 is het een halve eeuw geleden dat Vergouwen lid werd van Wemeldinge, hij woonde er van 1966 tot 1976 en dus is de club iets bijzonders voor hem. “Ik heb binding met de club en het dorp. Hier woont nog steeds familie, dus het is bijzonder om dan trainer te zijn van Wemeldinge.” In die 25 jaar als hoofdtrainer was hij actief op het hoogste niveau, maar desondanks heeft hij niet veel moeite om zich aan te passen bij zijn huidige club. “Het voetbal en de club staan ook bij deze jongens centraal. De voetbalbeleving is net zo hoog.”

TALENT
Wemeldinge is de afgelopen jaren een nieuwe weg ingeslagen. Er wordt gewerkt met veel jonge spelers, het eerste en tweede trainen samen en dus wordt Vergouwen uitgedaagd om het talent te prikkelen. Hij geniet er nog steeds van. “Het is mooi om die gasten omhoog te helpen. Ik weet niet of ik er zelf nog de vruchten van ga plukken, maar de club in ieder geval wel.” Dat probeert hij te doen door te werken met een duidelijke visie, de vooruitgang die hij ziet geeft voldoening. “We willen geen reactievoetbal spelen, maar juist aanvallen. Je merkt dat dat steeds beter gaat, die bevestiging krijgen we steeds vaker.”

STIJGENDE LIJN
Iedere training probeert Karl Vergouwen zijn spelers uit te dagen door middel van plezier en beleving, waarbij hij altijd uit gaat van het voetballende aspect. Veel om schakel momenten en ‘aanvallend verdedigen’, zoals hij het noemt. Ondanks dat hij de klasse van dit jaar niet zo goed kent en hij de focus vooral op zijn eigen team legt, denkt hij dat een hoge eindklassering tot de mogelijkheden behoort. “Het linkerrijtje moeten we kunnen halen en wellicht zelfs ook de top vier.”

Ondanks dat hij veel op zijn speelwijze traint, is hij voorstander van creativiteit en zelf nadenken van spelers. Hij hoopt dan ook dat zijn spelers zich dit jaar weer verder ontwikkelen, aan zijn eigen instelling zal het in ieder geval niet liggen. Naast Wemeldinge is hij ook nog actief bij GPC Vlissingen, aan stoppen denkt hij in ieder geval zeker nog niet. “Dit is mijn passie!”