Kantinepraatjes met Kevin van den Bergh van Seolto zaterdag 5

0
106

In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal. Vandaag spraken we met Kevin van den Bergh, speler en tevens leider van Seolto 5.

Kevin komt al bijna zijn gehele leven voor Seolto uit. Hij kwam ook nog twee jaar uit voor Virtus. Door de weeks is hij werkzaam als taxichauffeur, dit doet hij al iets langer dan vijf jaar. Kevin bezig aan zijn eerste jaar leider van de groep, en doet zijn best om het zo leuk mogelijk te maken. “Ik probeer vanuit alle kanten een beetje kleur te geven aan de ploeg en het team een nog hechtere groep te maken. Het vijfde van Seolto was vaak een team wat bij elkaar geraapt was. Het is leuk, om te zien dat het leuk is in de groep en dat iedereen het naar zijn zin heeft. Daarnaast is het voetbal erop vooruitgegaan en waar we ook blij mee zijn, zijn de warmloopshirtjes en polo’s die we hebben gekregen.”

Kevin is pas bezig aan zijn eerste jaar als leider van het team, wat hem prima bevalt. “Ik ben dan ook leider en heb dan ook de taak om dingen zowel in als buiten het voetbal te organiseren. Het is niet makkelijk, want de een heeft kinderen en de ander voelt daar niet zoveel voor.” Het was Kevin dan toch gelukt. “We hadden het voor elkaar gekregen om met spelers en aanhang te gaan bowlen, eten en af te sluiten met een drankje bij het café. Zo vindt er ook ieder jaar voor het team een nieuwjaarsborrel plaats. “We zijn vorig jaar bij onze sponsor De Bakkerij geweest, wat erg gezellig was. Naast dit trekken we buiten het voetbal om ook genoeg met elkaar op.”

Iedere wedstrijd wilt het aanspreekpunt van de ploeg met minimaal zestien man aan de wedstrijd beginnen om met een goed gevoel de wedstrijd te kunnen in gaan. “Het niveau is soms niet al te best, dus op de conditie gelet ga ik graag met zestien de wedstrijd in. Hoe lager je gaat voetballen, hoe lomper het ook allemaal wordt” grapte Kevin.

Dat het team het aardig doet, vind dat leider dan ook leuk om te zien. “Seolto 5 was altijd het team, met hele oude mannen met van die dikke pensen. De bal ging van de ene kant naar de andere kant, ja het sloeg helemaal nergens op. Tegenwoordig wordt er dan ook echt wel gevoetbald en dat vind ik dan mooi om te zien. Ik krijg dan ook genoeg aanvragen over jongens die bij ons willen komen voetballen.”

Seolto vijf staat momenteel bovenaan, maar het is volgens Kevin nooit de intentie geweest om zo hoog te eindigen na twaalf wedstrijden. “Het team bestaat uit jongens die allemaal aardig kunnen voetballen en zo ook selectie gespeeld hebben en jongens die als het ware geen bal kunnen raken. Zo is er ook een helft die graag wilt winnen en een helft die het wel best vindt, als we verliezen. Ik vind het natuurlijke wel mooi om bovenaan te staan” lachte Kevin.

Als Kevin lovend over iemand mag zijn, dan zijn dat wel Ferdi Eversdijk en John van Kaam. “Beide hebben op aardig niveau gevoetbald en Ferdi is dan ook onze aanvoerder. Allebei laten ze elk weekend hun waarde zien op het veld. Fer is af en toe te fanatiek, maar dat trekt juist iedereen mee en dat is niet heel erg.”

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com

Wilt u Seolto 5 op de voet volgen, dan kan dan hier. U vindt hier tevens ook meer informatie over het team.

Of lees hier het vorige artikel uit de rubriek met Seolto 5.