seolto-5

In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal om die meestal plaatsvinden in de kantine. De vorige keer spraken we met de mannen van DHV 3, deze keer is het aan de heren van Seolto 5.

Seolto Zaterdag 5 komt uit in de vijfde klasse en vertegenwoordigt de eerste plek op de ranglijst in de competitie. Na twaalf wedstrijden te hebben gespeeld wisten ze tien keer te winnen, speelden ze geen één keer gelijk en verloren ze de overige twee wedstrijden. Dit brengt ze op een puntentotaal van dertig punten uit twaalf wedstrijden. Alle hoop is dan ook gevestigd op het kampioenschap.

Het team is een divers team, met niet allemaal wereldvoetballers. Het team is ook naar eigen zeggen “Bij elkaar geplukt en uitgegroeid tot een echt vriendenteam, die niet vies is van een flinke derde helft.” Het team is dus uitgegroeid tot waar vriendenteam en onderneemt met elkaar buiten het voetbal genoeg andere activiteiten, voornamelijk met bier.

In de komende dagen kan u interviews verwachten met de speler en leider van het elftal Kevin van den Bergh, speler Michael Sterken en captain Ferdi Eversdijk. Laatstgenoemde speler, is zo niet alleen aanvoerder, maar ook de trainer van dit stelletje. Deze drie spelers, met ieder zo zijn eigen taak, nemen ons mee in de wonderlijke wereld van de onderste klasse van het amateurvoetbal.

Het team heeft zo ook een eigen Facebookpagina, waarop grappen worden gemaakt. Op deze pagina worden zo op geheel eigen wijze ook ‘matchdays’ aangekondigd voor het belangstellend publiek. Hierbij de Facebookpagina. Naast dit, worden er tijdens de wedstrijden ook foto’s gemaakt. Deze zijn te zien op de pagina van de gasten uit Zevenbergen.

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com

Meer informatie over Seolto vindt u hier.

Wilt u Seolto 5 op de voet blijven volgen, dan klikt u hier.
Of lees 
hier een ander artikel over Seolto.