Kantinepraatjes met DHV 3: de voorbeschouwing

0
105

In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal. Afgelopen week heeft u kunnen lezen over het derde elftal van DHV uit Zevenbergsche-Hoek. Vandaag zetten we alle voorbeschouwingen voor komende wedstrijd nogmaals op een rijtje voor u.

Het vriendenteam staat op dit moment op de vijfde. Zwaluwe 5 staat momenteel op de zesde plaats. Aankomend weekend spelen ze weer voor het eerst sinds de winterstop.

Thierry Kortsmit, leider van het elftal, kijkt met een dubbel gevoel naar de aankomende wedstrijd. “Zaterdag staat voor ons het duel tegen angstgegner Zwaluwe 5 op het programma. We verloren een aantal jaar terug het kampioenschap tegen hun. Het is iets wat altijd blijft mee spelen in de groep en zo ook bij Zwaluwe. Wedstrijden tegen deze tegenstander gaan altijd op het randje of eigenlijk er net over. Het wordt een harde pot met veel strijd. Wij hebben net als hun, een spits die van een halve kans en doelpunt kan maken (Ali Ok). Zwaluwe heeft ook zo’n speler, Barry Polak. Het is dus de zaak om ze niet in de stelling te laten komen om te scoren. De eerste wedstrijd hadden we kansloos verloren, dus ik verwacht morgen een lastige pot.”  (Lees het volledige artikel met Thierry Kortsmit hier.)

Gijs Meeuwissen, speler van DHV 3, denkt aan beter resultaat dan de vorige keer. “Het is een team dat aanvallend erg sterk is. Wij als DHV 3 zullen het deze wedstrijd vooral moeten hebben van onze inzet en ons loopvermogen. We zullen de ruimtes klein moeten houden om hun niet aan voetballen te laten toe komen. Ik verwacht een beter resultaat dan vorige wedstrijd, want toen verloren we met 1-6. We weten nu wat we kunnen verwachten en hoe we ze moeten aanpakken. (Lees het volledige artikel met Gijs Meeuwissen hier.)

Maurice Ploeg, captain van het team, hoopt op een nipte overwinning. “Zwaluwe-DHV, de wedstrijd die Zwaluwe altijd op z’n sterkt aan komt, de mannen zijn geslepen tot op het bot Ik verwacht een gelijk opgaande wedstrijd met een nipte overwinning voor DHV. De vorige keer stond het 1-1 bij rust, waarna we voor de overwinning gingen, maar de deksel op ons neus kregen en verloren. (Lees het volledige artikel met Maurice Ploeg hier.)

Het duel uit de vijfde klasse zal aankomende zaterdag 1 februari plaatsvinden  te Lage Zwaluwe. Om 14:30 zal het balletje gaan rollen, waardoor er rond 17:00 genoten kan worden van een borrel in de kantine. Wij van het VoetbalJournaal wensen zowel DHV 3 als Zwaluwe 5 veel succes. Game on!

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com

Meer informatie over DHV vindt u hier terug.