gijs-meeuwissen

In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal. Vandaag spraken we met Gijs Meeuwissen, speler van het ‘dreamteam’ DHV 3.

Gijs speelt sinds de JO-11 bij de club uit ‘Den Hoek’. Hij is met een aantal jongens doorgestroomd naar de senioren wat hem zeer bevalt. “Het was al gezellig, maar toen is het helemaal op z’n kop gegaan, doordat er een aantal jongens uit Zevenbergen erbij zijn gekomen” vertelde Gijs lachend. “Met hun erbij is het een nog leuker team geworden.”

De sfeer binnen het team is dan volgens hem aardig goed. “Het is gezellig om met elkaar een potje te voetballen en zo af en toe een geintje tussendoor, ja dat kan eigenlijk altijd wel. Vaak gaan we met z’n alle ook nog even de kantine in, wat ook erg belangrijk is. Een avond in de kantine eindigt dan ook vaak later dan gepland, maar dat is helemaal niet erg. Voor mij zijn de zaken om het voetbal heen erg belangrijk, zoals met elkaar een potje bier drinken. Beetje gein en niet twee keer per week trainen, dat leek me wel leuk, vandaar dat ik ben doorgegaan.”

Buiten het voetbal om wordt er ook vaak met elkaar opgetrokken. Een aantal uit het team komen uit Zevenbergen, waardoor ze met uitgaan elkaar tegenkomen. “We komen elkaar nog tegen buiten de voetbal om, wat ook erg gezellig is. Je hebt er soms ook een tussen zitten die zaterdag constant naast het veld staat of een die er in de rust even van door is. Dat is altijd wel leuk om te zien, maar alleen als ik het zelf niet ben uiteraard, dan vind ik het allemaal best’ grapte Gijs. “Daar lachen we achteraf ook erg hard om!”

Gekeken naar de competitie is Gijs wat serieuzer. “Voor mij is het belangrijk om met het team bovenin mee te draaien. Ik weet dat we het ook kunnen, zeker met dit team. Helaas zit een kampioenschap er niet meer in, dus moeten we maar een beetje bovenin meedraaien. Dat moet lukken en daar wil ik voor gaan ook.”

Over één speler is Gijs zeer lovend en dat is een persoon die wij in een eerder interview behandeld hebben, Maurice Ploeg. “Ik ben blij dat hij onze aanvoerder is. Hij neemt initiatief binnen het team, wat ik goed vind om te zien. Tijdens de wedstrijd geeft hij commentaar, wat mag, alleen af en toe dan duurt het wel heel lang en word je er een beetje gek van om het zomaar te zeggen. Alleen dat zo een als Maurice er tussen zit, is alleen maar goed.”

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com

Meer informatie over DHV 3 vindt u hier terug.
Of lees hier het vorige artikel uit de rubriek met leider Thierry Kortsmit.