Kantinepraatjes met Bert Boogert van VV Wieldrecht 8

Bert Boogert (20) is op zijn zevende begonnen met voetballen bij VV Wieldrecht. In 2019 heeft Bert één seizoen in het shirt van FC Dordrecht amateurs gespeeld. Na dat seizoen is Bert weer teruggekeerd bij VV Wieldrecht.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Wij vroegen Bert om een korte introductie. ”Ik ben Bert Boogert, twintig jaar oud en in me dagelijkse leven ben ik schilder bij VLD vastgoedonderhoud in Dordrecht waar ik het heel erg naar me zin heb. Binnen de lijnen ben ik rechtsbuiten, en momenteel de topscoorder van ons elftal. Ik probeer altijd iedereen op te krikken voor een wedstrijd zodat iedereen het maximale geeft tijdens een wedstrijd.”

Bert vertelt over het ontstaan van het vriendenteam. ”Hoe wij bij elkaar gekomen zijn als elftal is best wel lachen. We zijn voornamelijk een groep harde kern supporters van FC Dordrecht, we keken met z’n alle de wedstrijden van onze club op de tribune. Na de slechte prestaties van de club dachten wij dit kunnen wij beter, dus zo gezegd zo gedaan zijn we met deze groep een elftal gestart bij FC Dordrecht amateurs. Dit beviel ons best wel goed, maar na slechte communicatie binnen de club naar ons toe hebben wij gezegd: dit hoeft voor ons niet meer dus zijn we een nieuwe vereniging gaan zoeken. We kwamen uit bij mijn oude voetbal club VV Wieldrecht, waar wij nu lekker elke week ballen met een biertje erbij.”

We vroegen aan Bert wat er zo uniek is aan dit team. ”De leeftijden verschillen enorm binnen ons team. Daarnaast  zijn we allemaal vrienden van elkaar en staan we altijd klaar voor elkaar als er eens wat mot is tijdens een wedstrijd . Met het bier dat de wedstrijd gedronken wordt, wordt de sfeer nog unieker eigenlijk. drinken na de wedstrijd maakt
Je kan wel stellen dat de club kas door ons enorm wordt opgekrikt als elftal.”

Boogert vertelt over de koning van de derde helft. ”De koning van de derde helft vind ik lastig om te kiezen omdat we allemaal even veel liters er doorheen drinken. Maar als ik echt een uitblinker moet noemen, dan zou mijn stem toch uit gaan naar Patrick Wanrooy. Hij loopt af en toe met stoelen boven zijn hoofd door de kantine.”

Klik hier voor meer informatie over v.v. Wieldrecht.
Voor een ander artikel over v.v. Wieldrecht, klik hier.

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.