Hoe blijf ik fit met Roland Pijnen van WVV’67

0
192

Roland Pijnen is een 18 jarige rechtsback in het tweede elftal van WVV’67. Hij verruilde VV Moerse boys op 12 jarige leeftijd voor deze club. Hij is nu al ruim zes jaar actief bij WVV’67, een lokale club uit Woensdrecht.

HappyPoint_desinfectie

Roland denkt niet dat het de beste oplossing is om de wedstrijden stil te leggen, maar hij kan er wel begrip voor tonen.Het is niet anders. Ik denk dat het niet de oplossing is om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar zoals Rutte al toelichtte is het een optelsom. Uiteindelijk heeft het geen grote gevolgen en is het financieel wellicht beter voor de verenigingen. Met het sluiten van de kantines gingen de inkomsten al drastisch omlaag. Om met een gesloten kantine heel het jaar door te blijven voetballen, wat ook geld kost omdat er een hoop geregeld moet worden, zorgt voor nog meer financiële schade”.

De competitie was voor vele clubs al paar weken onderweg. “De start van het seizoen ging naar behoren. In de beker hadden we niet alles mee, maar we richten ons met name op de competitie. We hebben drie krachtmetingen gehad die we allemaal over de streep wisten te trekken. Wel met minimaal verschil, want we hebben een doelsaldo van +3, dus het scorend vermogen moet omhoog”.

Hoe blijft Roland eigenlijk fit bij WVV’67. “Ik speel bij het tweede elftal in de 6e klasse dus het blijft een hobby. Als ik let op mijn voeding is dat om niet dik te worden en als ik sport en/of beweeg doe ik dat omdat ik het leuk vind. De spelers die elke week komen trainen, in de wedstrijd meespelen en buiten het veld ook nog naar de sportschool gaan zullen het fitst zijn. In de wandelgangen heb ik vernomen dat er wellicht gekozen gaat worden voor een halve competitie. Dus dat we niet twee keer, maar een keer tegen elke tegenstander zullen gaan spelen. Ik heb in het begin gezegd dat ik kampioen wilde worden, maar kijkende naar de andere kanshebbers zou ik ook tevreden zijn met een klassering in de top drie”.

Er zijn veel bekende voetballers die bekend staan om hard werken, voor Roland is er 1 speler die er uit springt. “Ik heb niet een specifiek voorbeeld voor een speler die ik bewonder door zijn fitheid en harde werken. Elke profvoetballer op het hoogste niveau is fit en werkt hard. Om antwoordt op je vraag te krijgen zou ik kiezen voor een speler als Donny van de Beek van Manchester United. Die maakt zoveel meters en werkt voor het team”.

Klik hier voor meer informatie over WVV’67
Klik hier voor meer artikels van WVV’67