Kai Dekkers hoopt van DWO’15 eindelijk blessures achter zich te kunnen laten

Het blessurespook dat steeds maar weer van gedaante verandert en je blijft achtervolgen. Aanvaller Kai Dekkers (28) van DWO’15 kan er helaas over meepraten. Vorig seizoen miste hij meer dan de helft van de wedstrijden door tal van kwetsuren, maar ook dit seizoen is nog altijd niet de oude. ‘Toch voelt het helemaal anders en hoop ik eindelijk de blessures achter me te kunnen laten.’

Blessurevrij blijven en van waarde kunnen zijn, meer wensen heeft de spits van vierdeklasser DWO’15 niet op zijn verlanglijstje staan. Of het moet zijn om met zijn ploeg bovenin mee te draaien en vol voor de prijzen te voetballen. “Die drie dingen bij elkaar zijn wel perfect samengevat. Want het blessureleed wat me vorig seizoen ten deel is gevallen. Eerst had ik lang last van een liesblessure, toen kreeg ik na een paar gespeelde wedstrijden een zweepslag en kreeg dus last van de hamstring. In totaal heb ik meer dan de helft van het seizoen aan de kant gestaan. Zuur ook, want je wilt je team helpen maar dat gaat dan niet.”

Dekkers begon als vijfjarige bij SVD, speelde in de jeugd ook nog voor SVD/Volharding wat sinds 2015 is gefuseerd tot DWO’15. Het was vorig jaar overigens niet alleen Dekkers die geblesseerd was, maar meerdere selectiespelers. “Dat konden we nooit opvangen en daardoor duurde het ook zo lang voordat we begonnen te presteren. In de winterstop hadden we één punt, nu hebben we er twintig en staan we in de top. Dat is toch wel een heel andere gevoel nu. Er zijn jongens doorgekomen waardoor de selectie breder is geworden. Bovendien hebben we met Danny Sandhövel een trainer die er bovenop zit en ook veel conditioneel traint. We zijn als groep nu veel fitter en er is meer concurrentie. Dat zorgt ervoor dat het niveau omhoog gaat en je dus automatisch beter voor de dag komt in wedstrijden.”

Wanneer Dekkers fit is, dan is hij over het algemeen ook basisspeler, al moest hij het nu ook regelmatig met een invalbeurt doen. “Ik ben nog altijd niet de oude, maar voel me wekelijks sterker worden. Het doel is om er na de winterstop weer helemaal te staan en dan hoop ik mijn waarde voor het elftal te kunnen tonen en mee te helpen om te strijden voor een eventuele periodetitel. Die pakten we vorig jaar ook, maar dat was een brug te ver. Nu zijn we sterker als team en als selectie, dus je weet nooit hoever je kunt reiken. Of we een niveau hoger aankunnen weet ik niet, maar als je de kans krijgt dan moet je hem altijd pakken.”

Klik op DWO’15 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op DWO’15 voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Remco van Gool strijdt met Barendrecht O19-1 voor het kampioenschap

Vandaag gaan we in gesprek met Remco van Gool van BVV Barendrecht. De trainer van de O19-1 draait een...

Geschiedenis van Old Firm in boekvorm

Alle betrokkenen hebben de datum al rood omcirkeld staan in hun agenda’s: op 1 april 2023 staan Nieuw-Lekkerland en...

De derde periode moet voor VVZ’49 zijn, aldus Guus Parinussa

Vandaag gaan we in gesprek met Guus Parinussa van VVZ’49. Op zijn 16e maakte die al zijn debuut in...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.