Joël van Herwijnen op zijn plek bij v.v. Kloetinge O23

Hij maakt alweer voor het achtste jaar deel uit van de (jeugd)opleiding bij Vierde Divisionist v.v. Kloetinge, waar hij zichzelf inmiddels prima op zijn plek voelt. Inmiddels is Joël van Herwijnen gekozen tot aanvoerder van de O23, waarmee hij hoopt te handhaven in de 2e Divisie. En op een eventuele kans om zichzelf te laten zien bij het eerste elftal.

“Dat zijn ambitieuze doelen, maar dat mag ook wel vind ik. Je moet voor jezelf altijd zorgen dat je mooie uitdagingen hebt om als voetballer voor te gaan. Vorig seizoen heb ik ook geregeld al meegetraind en op de bank gezeten bij het eerste. Dat is enorm leerzaam en ik hoop dat ik die kansen in het verloop van dit seizoen opnieuw ga krijgen. Ik zit hier nu acht seizoenen en het is altijd mijn doel geweest om het eerste elftal te halen. Dat ik nu aanvoerder ben van de O23 daar ben ik trots op en zal ook niet zomaar zijn. Ik voel het vertrouwen en wil dat graag terugbetalen.”

Door een langdurige blessure van Martijn Ganzeman koos trainer Erwin van der Woerdt tijdens de Borssele Sloepoort Cup in de voorbereiding voor Van Herwijnen als aanvoerder. Toch geeft die keus bij de middenvelder geen extra druk. “Ik wil graag met de coaching mijn team helpen. En ook geregeld wat goals en assists meepikken. Ik voel me op mijn gemak binnen het team en hoop dat we met z’n alleen ook na de winterstop in de 2e Divisie kunnen uitkomen. Het is een sterke competitie met goede tegenstanders. Dat hoge niveau zorgt er wel voor, dat je wekelijks vol aan de bak moet en daardoor jezelf ook steeds naar een hoger niveau brengt als speler. Ik geniet daar zelf wel enorm van moet ik zeggen.”

Hoewel de kansen bij het eerste nu iets minder zijn dan vorig seizoen, blijft dat wel het uiteindelijke doel voor de oud-jeugdspeler van v.v. Kapelle. “Ik ben hier destijds met een duidelijk idee naartoe gekomen. De opleiding is van een hoog niveau en alles is hier perfect geregeld. Er heerst een goede sfeer binnen de club en ik voetbal met veel plezier. Ik ben van origine buitenspeler en heb hier ook al rechtsback en rechtshalf gespeeld. Daardoor ben ik een completere speler geworden.”

Hoewel het doel was om dit seizoen met de O23 mee te strijden voor promotie, is dat wel bijgesteld. “We hebben een slechte reeks gehad en dat wordt op dit niveau afgestraft. Nu is het zaak om vooral te handhaven. We spelen met maar acht teams twee keer een halve competitie, dus dat is een fikse klus. Als het lukt, dan hebben we het goed gedaan met z’n allen. Net zoals ik graag hier het eerste wil halen. Ik kreeg in de zomer de kans om elders te gaan spelen, maar heb dat niet gedaan. Ik ben hier een betere voetballer geworden en hoop die laatste stap ook nog te maken. Al zal dat volledig aan mezelf liggen.”

Klik op vv Kloetinge voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Kloetinge voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Remco van Gool strijdt met Barendrecht O19-1 voor het kampioenschap

Vandaag gaan we in gesprek met Remco van Gool van BVV Barendrecht. De trainer van de O19-1 draait een...

Geschiedenis van Old Firm in boekvorm

Alle betrokkenen hebben de datum al rood omcirkeld staan in hun agenda’s: op 1 april 2023 staan Nieuw-Lekkerland en...

De derde periode moet voor VVZ’49 zijn, aldus Guus Parinussa

Vandaag gaan we in gesprek met Guus Parinussa van VVZ’49. Op zijn 16e maakte die al zijn debuut in...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.