Samenwerking jeugdteams DZC’09 en SKNWK verloopt prima

Van begin dit seizoen voetballen spelers en speelsters van de JO13 niet meer samen in één elftal, maar zijn ze op leeftijd verdeeld over de JO13 en JO14. De allerjongsten spelertjes die bij DZC’09 actief waren, zijn overgegaan naar SKNWK, de rest in een samenwerkingsteam. ‘En die samenwerking verloopt prima’, zegt Martin Kiesenberg, trainer van de JO13 bij SKNWK/DZC’09.

“Er is bij beide clubs lang geprobeerd om de jeugd op de eigen verenigingen onder eigen vlag te laten spelen, maar het bleek toch beter om te zoeken naar een club om mee samen te werken. De toenaderingen waren gedaan, gesprekken gevoerd en zodoende hebben we dit gerealiseerd. Het was ook om scheefgroei qua teams en leeftijden te voorkomen en de spelers en speelsters op de best mogelijke manier te laten ontwikkelen door ze met leeftijdsgenootjes te laten spelen. Dat konden beide clubs niet meer geregeld krijgen en op deze manier dus wel.”

Voor de winterstop speelde Kiesenberg, die wordt geassisteerd door Peter Stouten, met zijn ploeg de wedstrijden om Dreischor, terwijl na de winterstop in het blauwzwart op Nieuwerkerk zal worden gevoetbald. “Ik was voorheen jeugdcoach bij MZC’11, waar een van mijn zoons speelt. De andere twee spelen bij SKNWK in Nieuwerkerk, waar ik zelf ook woon én al jarenlang ook voetbal. Het is gewoon heel leuk om met jeugd bezig te zijn en trainingen te geven. Je wilt ze wat bijbrengen en ze zijn enorm leergierig. Ik haal er heel veel plezier en energie uit in elk geval.”

Momenteel speelt Kiesenberg nog altijd in het tweede elftal van SKNWK en traint hij dus de JO13. “Overigens ben ik ook trainer en leider bij het tweede, dus de week zit lekker goed gevuld met voetbal. Maar dat vind ik helemaal niet erg, want het is gewoon leuk om te doen en als je elkaar kunt helpen op een bepaalde manier dan doe ik dat graag. Bij de jeugdteams zit van beide clubs iemand in de trainers- en begeleidingsstaf. We hebben een prima verdeling en de lijnen zijn op die manier erg kort. “

Als trainer heeft Kiesenberg door de jaren heen de nodige ervaring opgebouwd. “Ik leer elke training en wedstrijd nog dingen bij. Je leert ook om jezelf aan te passen aan het niveau waarmee je werkt. De ene keer is de lichting talentvoller dan de andere keer. De basis is dat ze vooral erg veel plezier hebben, individueel en met elkaar. Maar ik wil ook dat ze leren en ontwikkelen. Dat gaat met deze groep en in de samenwerking erg goed, dus ik ben erg tevreden met hoe het nu gaat.”

Klik op SKNWK voor de laatste artikelen over de club.
Klik op sv DZC’09 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SKNWK voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Fysiotherapeut Arie de Waard is liefhebber én praktijkman bij VV Peursum

Bij Peursum is men uiterst content met Arie de Waard, fysiotherapeut en verzorger bij de club. Niet zomaar een...

De “stoere” prestatie van Hannah Schilders bij Jong-Brabant Dames

Hannah Schilders is 25 jaar oud en speelt bij Jong Brabant Dames 1. Dit is volgens haar zelf een...

Job Lamers de ambitieuze keeper van OJC Rosmalen JO17-1

Vandaag spreken wij met Job Lamers, de 16-jarige keeper van OJC Jo17-1. Momenteel zit Job in zijn eerste seizoen...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.