Oranje Wit wil 7×7 meer body geven

0
188

Oranje Wit was de eerste club op het eiland van Dordrecht die het 7×7-voetbal een kans gaf. Ruim anderhalf decennium later wil de Stadspoldersclub de alternatieve voetbalvorm (nog) meer leven inblazen met een zoektocht naar nieuwe aanwas.

Op papier zijn zij 25 man sterk, maar het komt het regelmatig voor dat er ‘slechts’ veertien spelers aanwezig (of nog iets minder) aanwezig zijn waardoor de 7×7-variant teruggebracht moet worden naar nog kleinere aantallen. Natuurlijk ook heel leuk, maar dat kan niet de bedoeling 7-zijn. Vinden de deelnemers aan het 7×7-voetbal, dat bij Oranje Wit al een meer dan vertrouwde voetbalvorm in het omvangrijke aanbod van de vereniging vormt.  Veel voormalige cracks van de Stadspoldersclub hebben zich bij de deelnemers geschaard. Maar ook spelers van buiten de club meldden zich in het (recente) verleden om een balletje te trappen eens in de twee weken op de zaterdagmorgen. Waarbij het vaste prik is, dat op vrijdagavond via de mail de teamindeling van de dag erop al bekend is.

Derde helft
De spelregels zijn simpel en de leeftijdseisen duidelijk: vanaf 35 jaar zijn spelers welkom om mee te doen aan het 7×7-voetbal waarbij het uitgangspunt is om lekker fanatiek tegen elkaar te spelen met de ‘derde helft’ als prachtig slotstuk. Maar er is ook ruimte voor andere vormen van sociale interactie. Een oranje-witte delegatie is een paar keer een weekend naar Terschelling geweest om een toernooi te spelen en flink uit te waaien. Er wordt met elkaar gegeten en er heeft een stadswandeling met een eigen 7×7-gids in Dordrecht plaatsgevonden. Er is een 7×7-feest geweest met een deejay en karaoke. Bovendien is er een zaterdag zwerfafval geprikt in Dordt. Alle activiteiten waren vrijblijvend, want dat is de karakteristieke sfeer. Wie interesse toont, kan eerst een proefwedstrijd spelen om kennis te maken  met de nieuwe voetbalvorm. Bevalt dat goed, dan is alleen een paar voetbalschoenen noodzakelijk want voor een tenue wordt gezorgd.

Klik op Oranje Wit voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Oranje Wit voor meer informatie over de club.