Jordi van Baarle: Met attractief voetbal derde klasse in

Na twee kampioenswedstrijden en twee kampioensfeestjes maakt Hekelingen na ruim twintig jaar zijn rentree in de derde klasse. Niet alleen veel spelers debuteren op het niveau, trainer Jordi van Baarle maakt voor het eerst zijn opwachting als hoofdtrainer, maar drukt wel meteen een belangrijke stempel.

Hoewel nieuwkomer in de derde klasse is Hekelingen niet van plan zich bescheiden op te stellen. Doelstellingen zijn er niet aan de Sportpolderweg, wel heeft de club de ambitie om attractief voetbal te spelen. “Ik wil dat als supporters naar ons komen kijken na afloop zeggen: ‘ze hebben er alles aan gedaan’. Dat wordt in speelwijze vertaald met een intensieve manier van voetballen, hoog druk zetten, de bal veroveren op de helft van de tegenstander en daarmee kansen creëren”, zegt Van Baarle.

De 45-jarige inwoner van Hekelingen, directeur van een dienstverlenend bedrijf in de oliehandel, was als toeschouwer getuige van de bizarre laatste dagen van Hekelingen in de vierde klasse. De kampioenswedstrijd tegen WCR moest over en dat zorgde voor beroering, want het kampioensfeestje was gevierd. “Dat was wel apart”, zegt Van Baarle, die inmiddels al een groot aantal jaren rondloopt als trainer bij Hekelingen. De afgelopen jaren was hij trainer van de JO19-1 en JO17-1. Dat hij is doorgeschoven als hoofdtrainer is geen verrassing, wel de snelheid waarmee dat gebeurde. “Ik heb met de club al een paar jaar geleden een traject afgesproken. Daarin was het mijn ambitie om uiteindelijk hoofdtrainer te worden van Hekelingen. Ik had nog niet voorzien dat dat dit seizoen al zou zijn, maar de vorige hoofdtrainer ging eerder weg dan verwacht.”

De oud-speler van HermesDVS, PSV Poortugaal en Hekelingen – hij moest op zijn 32ste noodgedwongen stoppen (‘het liefst was ik doorgegaan tot mijn 40ste’) – stond in de jeugd bekend als een trainer die graag een aanvallende speelwijze hanteert. Die lijn trekt hij ook door met de hoofdmacht van Hekelingen. “Ik heb een groot aantal jongens onder mijn hoede gehad in de jeugd, maar de helft van de groep kende ik ook alleen maar van ‘hoi’ en ‘dag’ als ik ze op de club tegen kwam. We zijn wat oudere ervaren spelers kwijtgeraakt, maar we hebben ons ook weten te versterken met jongens van buitenaf. Er zijn ook flink wat jeugdspelers doorgeschoven naar de selectie. De meeste daarvan krijgen de tijd om te rijpen en te wennen aan het seniorenvoetbal in de tweede klasse, maar er is ook een speler bij die zich nu al zo goed manifesteert dat hij volledig bij het eerste zit.”

De verdedigende stellingen innemen wil Van Baarle komend seizoen niet. Volgens hem ligt de kracht van zijn elftal ook in de aanval. “We hebben een spits die er jaarlijks twintig tot dertig maakt. Er zitten best risico’s aan onze speelwijze, maar ik vind dat deze ploeg ook heel volwassen is en in het veld in staat is om zich aan te passen. In de voorbereiding heb ik twee uitersten gezien. Tegen Zuidland speelden we erg goed en kregen we ook de complimenten van Zuidland-trainer Tom Larsen. Tegen Bolnes ging het juist heel matig. Het was rommelig en we hadden het lastig tegen een team waar weinig lijn in zat, maar wel veel individuele kwaliteit herbergt. Ik heb eerlijk gezegd geen idee wat we in de derde klasse kunnen verwachten. Ik ken een paar ploegen, maar de meeste clubs heb ik toch echt op de kaart moeten opzoeken waar ze vandaan komen. We willen het maximale eruit halen. Dat wil zeggen dat we aan het einde van het seizoen in de spiegel kunnen kijken en kunnen constateren dat we er alles aangedaan hebben.”

Klik op vv Hekelingen voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Hekelingen voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

WK-Praatjes: Marokko en Portugal zitten bij de laatste acht

De laatste achtste finales zijn gespeeld en daarmee zijn alle kwartfinales bekend. Vandaag kijken we terug naar de laatste...

Van Hooijdonk van Bavel is harde werker van beroep

Een harde werker, op en buiten het veld. Met een kwekerij in champignons weliswaar een andere tak van sport,...

Sv Smerdiek VR30+ heeft bijzondere manier om op te warmen

Vandaag gaan we in gesprek met Roxanne van Iwaarden van de vrouwen van SV Smerdiek. Roxanne is op haar...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.