Joris Fassaert hoopt met HVV’24 dit seizoen minimaal op promotie

HULST – Hoewel zijn vader én moeder beiden het eerste elftal haalden van Mixed Hockeyclub Rapide in Hulst, daar liet Joris Fassaert (20) als kind blijken geen interesse te hebben in de gekregen hockeystick. Een voetbal trok hem veel meer aan en zodoende werd het geen bordeauxrood, maar blauwgeel.

Vier seizoenen traint en speelt hij al bij de eerste selectie van de Hulsterse derdeklasser, waarvan de laatste twee voornamelijk als basisspeler. Waar hij in de jeugd veelal op de posities ‘acht’ en ‘zes’ speelde, daar is hij onder trainer Mario Vermeirssen vooral terug te vinden op ‘tien’. “Dat blijft voor toch wennen, want zelf vind ik dat ik op de ‘zes’ beter tot mijn recht kom. Dan speel ik vaker met mijn gezicht naar de goal en heb het spel meer voor me. Dat ligt me denk ik beter, al ben ik vooralsnog niet ontevreden met hoe het nu loopt. Het allerbelangrijkste is voor mij dat ik heel veel minuten kan maken en mezelf kan ontwikkelen. En op welke plek de trainer me dan opstelt, dat vind ik niet van belang, áls ik maar speel.”

De concurrentie op het Hulsterse middenveld die liegt er niet om. Jozué de Weever, Tim de Feijter, Joost Boogaert en ook nieuweling Joey Walhout komen er ook allemaal voor in aanmerking. “Dat is pittig, maar het is alleen maar goed. We hebben een brede én kwalitatief goede selectie en dan is er altijd concurrentie. Die sportieve strijd maakt als het goed is uiteindelijk iedereen beter en het is aan de trainer welke poppetjes hij waar dan op zondag neerzet. Ik ben blij met de kansen die ik krijg en ga er alles aan doen om zo veel mogelijk als basisspeler aan de aftrap te staan.”

Fassaert is een echt product uit eigen jeugd, die al vanaf zijn vierde bij de mini’s in Hulst lid werd en nu dus de hoofdmacht heeft bereikt. “Erg gaaf om dat te hebben gehaald. Nu is het vooral ook een doel om met HVV’24 eindelijk eens die promotie naar de tweede klasse te halen. Daar gaan we met z’n allen vol voor. Gezien onze selectie moet dat ook zeker het doel zijn. De afgelopen seizoenen lukte het door omstandigheden steeds net niet of gooiden we onze kansen gaandeweg het seizoen zelf te grabbel. Nu denk ik dat we sterker zijn als groep en dat we ook wat stabieler zijn in ons presteren. Voor velen zijn wel, samen met onder meer Terneuzen, één van de titelfavorieten. Het is aan ons om dat waar te maken. Vorig jaar misten we net de periode, nu willen we die minimaal toch pakken. En als we zouden promoveren met een kampioenschap, dat zou het ultieme zijn.”

De frêle middenvelder is van mening ook dat HVV’24 een niveau hoger moet kunnen meedraaien, gezien de voetballende kwaliteiten die in de selectie huist. “Nu zijn er veel teams die het vooral van inzet en strijd moeten hebben, daar hebben wij het lastig tegen. Maar treffen we teams die zelf ook willen voetballen, dan komen we veel beter tot ons recht. Het is echter eerst zaak om een stabiel seizoen neer te zetten met z’n allen en ook juist in wedstrijden waarin gebikkeld moet worden de punten naar ons toe te trekken. Als ons dat lukt, dan moeten we in staat zijn om heel dicht bij onze gestelde doelen in de buurt te komen…”

Klik op HVV’24 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op HVV’24 voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

WK-Praatjes: Marokko en Portugal zitten bij de laatste acht

De laatste achtste finales zijn gespeeld en daarmee zijn alle kwartfinales bekend. Vandaag kijken we terug naar de laatste...

Van Hooijdonk van Bavel is harde werker van beroep

Een harde werker, op en buiten het veld. Met een kwekerij in champignons weliswaar een andere tak van sport,...

Sv Smerdiek VR30+ heeft bijzondere manier om op te warmen

Vandaag gaan we in gesprek met Roxanne van Iwaarden van de vrouwen van SV Smerdiek. Roxanne is op haar...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.